Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bona rebuda al llibre 'Dones en blanc i negre' a les Valls d'Aguilar

Bona rebuda al llibre 'Dones en blanc i negre' a les Valls d'Aguilar

El projecte, coordinat per Salomé Escribà, és un testimoni gràfic del municipi durant el darrer segle Taús i Noves de Segre han acollit una doble presentació de l'obra

08/04/2015 11:22

Desenes de veïns de les Valls d'Aguilar han assistit aquest dissabte passat a la doble presentació de 'Dones en blanc i negre', el llibre que ofereix un testimoni gràfic de la vida quotidiana del municipi alturgellenc i, en particular, del paper que hi tenen i hi han tingut les dones.

Els primers actes per donar a conèixer l'obra s'han dut a terme a Taús i a Cal Pere de Noves de Segre, amb la presència de la coordinadora del projecte, Salomé Escribà, l'alcaldessa de les Valls d'Aguilar, Rosa Fàbrega, i l'escriptor Joan Obiols.

Salomé Escribà ha agraït la bona resposta dels veïns a la publicació i la col·laboració que han trobat per a la recopilació, que abasta gairebé un segle d'imatges dels pobles de la zona. El volum ha estat editat pel mateix Ajuntament.

La idea del llibre va sorgir de la necessitat de donar visibilitat a les dones de les Valls d’Aguilar durant gran part del segle XX. “És una època i un territori força desconeguts, amb una documentació gràfica fins aleshores molt escassa”, assenyala l’alcaldessa, Rosa Fàbrega. És per aquest motiu que “ha calgut fer una tasca de recerca intensa i extensa, fins arribar a recollir prop de 500 fotografies”.

La col•laboració dels veïns “ha estat extraordinària”, en paraules de l’alcaldessa. Al voltant de seixanta famílies han cedit fotografies i s’han pogut recollir imatges de tots els pobles del municipi. Totes les instantànies han passat a formar part del llibre digital, que els propers dies es podrà descarregar des del web de l’Ajuntament. Per al llibre en paper se n’ha fet una selecció de prop de 150 imatges.

Salomé Escribà no només s’ha encarregat de la recerca i recollida de les fotografies, sinó que també n’ha fet el tractament gràfic i ha dissenyat la publicació. L’edició de l’obra ha obtingut una subvenció de l’Institut Català de les Dones.

  • 'Dones en blanc i negre' - Presentació
    'Dones en blanc i negre' - Presentació
  • 'Dones en blanc i negre' - Salomé Escribà
    'Dones en blanc i negre' - Salomé Escribà

Mostrar formulari de contacte