Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bona rebuda del curs de genealogia de l'Arxiu Comarcal

Bona rebuda del curs de genealogia de l'Arxiu Comarcal

Una cinquantena de persones han pres part en les dues sessions que s'han organitzat aquest mes La proposta dóna eines per poder conèixer els avantpassats i fer l'arbre genealògic

Arxiu Comarcal - Curs genealogia
Arxiu Comarcal - Curs genealogia
29/11/2011 09:59

Una cinquantena de persones han participat en el curs de genealogia proposat per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. La bona resposta ha sorprès els responsables del centre. De fet, s'ha acabat organitzant dos cursos consecutius per poder donar resposta a tots els inscrits.

Les sessions s'han fet durant els dos darrers dissabtes d'aquest mes i les ha dirigit la professora Sofia Garçon, membre de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. El director de l'Arxiu, Julio Quílez, atribueix aquest èxit al fet que l'estudi dels cognoms i els avantpassats és una matèria de recerca que toca fàcilment la fibra de la gent.

El curs dóna eines als assistents per poder localitzar més fàcilment el passat familiar i fer el seu arbre genealògic. Julio Quílez en conclou que existeix un gran creuament d'origens. Com a curiositat, Quílez explica que durant el curs la professora i un dels assistents van descobrir que tenien un avantpassat comú.

Davant aquesta bona resposta, l'Arxiu Comarcal estudia proposar nous cursos de matèries com ara la paleografia i la demografia.

Mostrar formulari de contacte