Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bones previsions d'ocupació turística a l'Alt Pirineu i Aran pel llarg pont de la Puríssima d'enguany

Bones previsions d'ocupació turística a l'Alt Pirineu i Aran pel llarg pont de la Puríssima d'enguany

La mitjana és d'un 65% en el conjunt dels deu dies d'activitat previstos, amb puntes de més del 80% entre dimecres i diumenge de la setmana entrant. Totes les estacions d'esquí pirinenques ja estaran en funcionament des d'aquest cap de setmana

Pistes a punt a Port Ainé, una de les diverses estacions d'esquí catalanes que estrena la temporada aquest divendres (Foto: @port_aine)
Pistes a punt a Port Ainé, una de les diverses estacions d'esquí catalanes que estrena la temporada aquest divendres (Foto: @port_aine)
01/12/2022 19:00

L'Alt Pirineu i Aran espera una alta ocupació turística pel llarg pont de la Puríssima d’enguany. La mitjana de reserves dels allotjaments és del 65%, una xifra que el sector turístic valora bé tenint en compte que enguany el període festiu durarà més del doble que en d’altres ocasions i, per tant, encara que els percentatges siguin menors, en el balanç final el nombre total de visitants pot acabar sent més elevat que en altres anys per les mateixes dates.

Entre aquest divendres i dissabte ja obren pràcticament totes les estacions d’esquí de Catalunya i Andorra. Això, sumat al fet que enguany el pont s’allarga tota una setmana, fa preveure que els visitants estaran més repartits, tant en l’espai com en el temps, un fet positiu tant per als clients com per als allotjaments. El pic màxim d’ocupació (més del 80%) s’espera entre dimecres i diumenge de la setmana entrant (del 7 a l'11 de desembre), sobretot perquè és quan faran festa la gran majoria d’escoles i famílies. Aquells dies se superarà el 80%. En canvi, des d'aquest divendres i fins dimarts (del 3 al 10 de desembre) la xifra de reserves es mou al voltant del 45%.

L'esquí és una vegada més el principal atractiu del pont de la Puríssima. I el fet que les estacions ja es posin en marxa ho afavoreix. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, recorda que el cap de setmana passat ja va obrir Baqueira Beret i que entre aquest divendres i dissabte s'hi afegiran la resta de les estacions. Pel que fa a l'esquí nòrdic, tal com ja va avançar aquest dimecres Tot Nòrdic, les set estacions que en formen part també obren, tot i que només Tavascan ja disposarà de circuits de fons. Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya, Aransa i Guils Fontanera oferiran la pràctica de raquetes de neu, i Sant Joan de l'Erm i Virós només obriran els altres serveis turístics.

El conjunt de les 11 estacions que formen part de la demarcació de Lleida preveuen vendre aquests deu dies uns 90.000 forfets, del milió i mig que esperen assolir en total al final de la temporada. Arribar a aquesta xifra suposaria igualar els millors registres que hi ha hagut fins ara. A més de les estacions d'esquí, el sector dels esports de neu -només pel que fa a aquest àmbit provincial- també genera activitat per a un total de 137 empreses registrades.

Diverses combinacions de dies d'estada

A banda dels visitants atrets per la primera neu, també s'esperen visitants que aprofitaran aquestes dates per gaudir d'uns dies de descans en contacte amb la natura, practicant d'altres activitats vinculades amb l'àmplia oferta relacionada amb el patrimoni cultural, el turisme actiu i la gastronomia. En aquest sentit, el fet que enguany el dia de la Constitució caigui en dimarts i la Puríssima en dijous "permet moltes combinacions" pel que fa al total de dies d'estada, segons han destacat des del Patronat.

A la previsió d'hotels, cases rurals, càmpings o apartaments turístics, cal afegir-hi també un cop més l'alta utilització de segones residències que es preveu arreu del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte