Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Boya vol un posicionament comú sobre la Llei de Vegueries

Boya vol un posicionament comú sobre la Llei de Vegueries

El Síndic d’Aran ha convocat un ple per al pròxim dimarts, 2 de febrer Ausàs assegura que la nova organització territorial s’aprovarà aquesta legislatura
Conselh Generau d'Aran
27/01/2010 11:16

El Síndic d’Aran, Francés Boya, ha convocat un ple extraordinari pel pròxim dimarts, 2 de febrer, per fixar un posicionament comú en relació amb la nova Llei de Vegueries. La sessió plenària servirà per posar sobre la taula l’informe jurídic que ha encarregat el govern aranès per desvincular la Val d’Aran de la nova distribució territorial de Catalunya i preservar la seva singularitat.

El Síndic vol fixar un discurs unitari a través d’arguments jurídics i històrics que avalin la posició del Conselh Generau d’Aran. Francés Boya torna a reivindicar la necessitat d’establir “un pacte polític entre l’Aran i Catalunya en els assumptes de país que afectin el seu autogovern”. Així mateix, manifesta el seu rebuig al fet que l’Aran s’integri a la vegueria de l’Alt Pirineu, ja que considera que aquesta inclusió podria suposar la pèrdua de competències adquirides.

D’altra banda, també dimarts que ve se celebrarà la sessió extraordinària que va sol.licitar Convergència Democràtica Aranesa per tractar una proposta d’iniciativa legislativa comarcal per “desbloquejar” la tramitació de la nova llei del règim especial d’Aran.

En aquest sentit, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha desmentit que la proposta s’hagi ajornat a favor de les vegueries. “Estem dins dels terminis acordats amb el Conselh i s’està estudiant el document”, afirma.

Tràmit d’urgència per a la nova ordenació territorial


El conseller Ausàs ha defensat aquest dimarts a Lleida el procés d’aprovació de la Llei de Vegueries, que ha de concloure aquesta setmana la incorporació d’al.legacions per sotmetre el text al vistiplau del Consell Executiu. Ausàs, que espera l’aprovació de la llei de vegueries per aquesta legislatura, ha reiterat que se sol.licitarà el tràmit d’urgència “per accelerar-ne la tramitació parlamentària”.

En relació amb el canvi de la llei electoral per a fer possible les vegueries, Ausàs ha subratllat que “és un pas que ja se sap que és necessari” i s’ha mostrat convençut que se seguiran els passos adients per a que sigui una realitat.

Mostrar formulari de contacte