Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell tanca la campanya d'emergència pel cicló Nargis

Càritas d'Urgell tanca la campanya d'emergència pel cicló Nargis

La ciutadania de Birmània retorna lentament a la normalitat amb el suport que s’ha fet arribar a l’Església local

08/07/2008 18:05

Càritas d’Urgell ha donat per tancada la campanya d’emergència en suport als afectats pel cicló Nargis, a Birmània, que s’ha dut a terme al llarg del darrer mes a la diòcesi. S’han recollit 9.863,45 euros a través dels comptes corrents que s’han posat a l’abast del públic.

Aquesta quantitat s’enviarà a Caritas Internacional, que fa quinze dies va fer una demanda a totes les Càrites locals per a que donin el suport que sigui possible a Birmània. Caritas Internacional calcula que calen 8,2 milions de dòlars per materialitzar el programa de suport a Myanmar. Els fons permetran garantir, en els tres propers mesos, el subministrament d’aigua potable, menjar, estris domèstics i productes d’higiene a uns 45.000 afectats.

A més, s’ha iniciat ja un pla de reconstrucció i de rehabilitació, centrat sobretot en l’habitatge i la seguritat alimentària. El suport bàsic es fa arribar als afectats a través de la xarxa de voluntaris i de treballadors socials vinculats amb l’Església birmana. Petits grups de voluntaris assisteixen sobre el terreny els damnificats, per mirar d’aturar el increment de casos de desnutrició i de risc d’epidèmies.

Caritas Urgell vol agrair la solidaritat dels quins han donat el seu suport en aquesta campanya d’emergència.

Mostrar formulari de contacte