Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Caixa Manresa col.labora amb el Taller Claror i La Seu Solidària

Caixa Manresa col.labora amb el Taller Claror i La Seu Solidària

L'entitat financera destina 12.000 euros a finançar la residència per a discapacitats psíquics i l'atenció a persones amb risc d'exclusió social
Taller Claror
05/08/2008 18:55

Caixa Manresa ha signat dos convenis de col·laboració amb les entitats Associació Pro Minusvàlids de l’Alt Urgell i La Seu Solidària. En el cas de la primera entitat, ajudarà el projecte d’ampliació de la llar–residència del Taller Claror adreçada als discapacitats psíquics. Amb La Seu Solidària durà a terme un programa d’atenció a persones en risc d’exclusió social per motius culturals, econòmics o de salut, i de suport als voluntaris.

L’Associació Pro Minusvàlids de l’Alt Urgell centra el seu projecte en l’ampliació de places de la Llar-Residència Claror, l’únic servei d’habitatge per a discapacitats psíquics que actualment hi ha a la comarca de l’Alt Urgell. Amb l’ampliació l’entitat preveu cobrir necessitats futures i garantir una bona qualitat de vida als residents, amb l’objectiu que puguin assolir el màxim nivell d’autonomia i benestar tenint en compte alhora el desenvolupament de la persona discapacitada dins de la vida comunitària per afavorir-ne la seva integració social.

La Seu Solidària es dedica des de fa anys a oferir atenció a families amb dèficits socioculturals o econòmics de La Seu i a families immigrants. El projecte d’enguany se centra en millorar aquest servei d’atenció a persones amb risc d’exclusió social per motius culturals, econòmics o de salut; tot ajudant-los a trobar habitatge o feina i donant-los orientació psicològica i sociolaboral.

Caixa Manresa destina un total de 12.000 euros repartits entre aquestes dues entitats, dins de la Convocatòria 2008 dels seus Ajuts Socials. En total, Caixa Manresa ha escollit 152 projectes d'associacions i entitats de tot Catalunya. Aquesta convocatòria destina la xifra de 800.000 euros a la millora de la qualitat de vida de les persones i col·lectius més fràgils i vulnerables.

D’aquesta manera, Caixa Manresa continua potenciant el seu caràcter solidari, contribuint a impulsar projectes adreçats a les persones que requereixen una atenció social especial. Aquesta contribució, segons l'entitat financera, "es fa a través de la col·laboració amb les entitats sense afany de lucre que els desenvolupen, per aconseguir, conjuntament, la construcció d’una societat amb valors i més cohesionada, justa i inclusiva que apaivagui les situacions de risc d’exclusió social".

Mostrar formulari de contacte