Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Canvi de model en l'assistència ginecològica i obstètrica a l'Alt Urgell

Canvi de model en l'assistència ginecològica i obstètrica a l'Alt Urgell

Els professionals d'aquest àmbit treballaran com ho fa l'exitosa experiència de la cooperativa 'Pediatria dels Pirineus' Atendran els pacients en centres d’atenció primària i a l’hospital i rebran formació continuada en hospitals de referència
Hospital de la Seu
22/05/2012 09:27

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell (FSH), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (HoSJD), l’Institut Català de la Salut i el CatSalut han subscrit un conveni de col•laboració mitjançant el qual s’ampliarà a l’àmbit de la ginecologia i obstetrícia el model d’atenció que des de l’any 2009 es ve aplicant en l’atenció pediàtrica a la comarca de l’Alt Urgell. L’assistència ginecològica es prestarà a través d’un sistema similar al que en el seu moment va donar lloc a la cooperativa de professionals 'Pediatria dels Pirineus'.

Amb aquest acord es vol garantir "una atenció primària i hospitalària de qualitat, sostenible i eficient" en una àrea geogràfica del país on tradicionalment hi ha hagut dificultats per garantir la cobertura a tota la població de manera permanent, ja sigui a causa de l’orografia de la zona o la manca de professionals. Des de la FSH s'ha apuntat que el canvi de model no representarà en cap cas un increment de cost respecte al servei actual.

El projecte en què s’engloba aquesta iniciativa és molt innovador perquè dóna lloc a un sistema d’atenció ginecològica a través del qual els mateixos professionals atenen els pacients tant als CAP com a l'Hospital de la Seu. Els metges, a més, participaran en cursos de formació continuada que s’impartiran a l’Hospital Sant Joan de Déu i assistiran periòdicament al centre barceloní per intercanviar impressions sobre casos de l'Alt Urgell. Això permetrà també que pacient amb malalties complexes pugui alternar visites entre el centre hospitalari urgellenc i l’hospital de referència, evitant desplaçaments.

Cal recordar que, en el marc del projecte, es va posar en marxa l'any passat un servei virtual de consultes on-line per facilitar l’accés dels pacients pediàtrics als metges i així complementar les visites mèdiques. Aquest servei ha rebut la distinció de Web Mèdica Acreditada del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona.

Mostrar formulari de contacte