Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cap de setmana amb doble cita del FeMAP a la Seu d'Urgell

Cap de setmana amb doble cita del FeMAP a la Seu d'Urgell

Avui divendres (21.00 h) el Cor Francesc Valls interpreta obres de Bach i De Victoria a la Sala de Sant Domènec. Aquest dissabte, a l'església del Seminari, el conjunt Auditexaudi recupera l'antiga Missa de Barcelona

02/08/2019 11:10

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) torna aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell i, a més a més, ho fa per partida doble, amb dos concerts en dies consecutius. Les actuacions començaran en tots dos casos a les 9 del vespre.

Avui divendres dia 2, a la Sala de Sant Domènec, el Cor Francesc Valls interpretarà obres de Tomás Luís de Victòria i Johann Sebastian Bach. Dos mons i dues èpoques ben diferents: Renaixement i Barroc, contrareforma i protestantisme, però amb un factor essencial comú: la fusió perfecta entre l’expressió musical i el significat profund del text a través de la forta espiritualitat que van viure tots dos compositors. Unir aquests dos llenguatges tan expressius en un sol concert permet viure dues maneres d’entendre l’art, cadascuna des d’una òptica absolutament genial, plenes de singularitat i que, alhora, aconsegueixen fer arribar un mateix missatge mitjançant la paraula i la música.

I demà dissabte, dia 3, a l'església del Seminari de la Seu, el conjunt Auditexaudi presentarà la recuperació de l'antiga Missa de Barcelona. Aquesta formació bàsicament femenina, amb una desena de components, reconstrueix la litúrgia de difunts del ritus mossàrab i una missa polifònica de la segona meitat del segle XIV. Les diferents parts d'aquesta missa de la capital catalana es van compondre independentment i es van reunir més tard en el context de la casa reial de la Corona Catalano-Aragonesa.

Dos concerts més les properes setmanes

El FeMAP encara oferirà dos concerts més a la Seu: el 19 d'agost, amb Les Abbagliati (a la Sala de la Immaculada) i el 23 d'agost amb Vespres d'Arnadi, al Seminari i tot coincidint amb l'inici de la Festa Major de la ciutat.

  • Cor Francesc Valls
    Cor Francesc Valls
  • Auditexaudi
    Auditexaudi

Mostrar formulari de contacte