Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell augmenta la quantitat destinada a ajudes

Càritas d'Urgell augmenta la quantitat destinada a ajudes

Els onze primers mesos d'enguany hi ha dedicat més de 254.000 euros, quan en el mateix període de 2019 la partida va ser de 156.000. L'entitat ha rebut una donació de PEUSA pel al seu nou Centre Especial de Treball
Reunió entre el director de Càritas d'Urgell, Josep Casanova, i els responsables de PEUSA
10/12/2020 15:38

Càritas d'Urgell ha rebut una nova ajuda de l'empresa urgellenca PEUSA per al nou Centre Especial de Treball (CET) del Grup Grapats, que s'ha presentat aquest mes passat. A més a més, la companyia elèctrica ha fet un altre donatiu que l’entitat social dedicarà a inversions en emergències socials, una de les necessitats que es manifesten amb més intensitat en aquesta tardor a causa de la pèrdua de molts llocs de treball.

El donatiu s’ha lliurat al director de Càritas, Josep Casanova, durant una visita que l’equip directiu de PEUSA ha realitzat a les instal·lacions del nou CET, a l'avinguda de Guillem Graell. Amb aquesta acció es reforça el compromís que l’empresa urgellenca manté amb l'entitat, cosa que ha portat Càritas a distingir PEUSA amb el reconeixement 'Empresa amb cor'.

En la presentació d'aquesta donació, Càritas d'Urgell ha presentat noves dades sobre la seva activitat dels darrers mesos i ha confirmat que des del mes de març passat, quan va començar la crisi sanitària, ha constatat un augment notable de les peticions d'ajut, per "l'empitjorament de la situació de pobresa de moltes persones".

Concretament, mentre que de gener a novembre de 2019 es van distribuir ajuts per valor d'uns 156.000 euros, enguany, en les mateixes dates (els onze primers mesos de l'any), s’han donat ajudes per valor de més de 254.000 euros. És a dir, prop del doble que l'any passat.

A la Seu, un 37% de partida per a ajuts

Pel que fa específicament a la Seu d’Urgell, en aquest exercici 2020 (fins al 30 de novembre) s’han donat ajuts directes a famílies i particulars per a conceptes diversos. Tot plegat, per valor d'uns 74.000 euros, cosa que significa "un augment molt substancial dels ajuts lliurats", en més d’un 37% respecte de l’any anterior, quan la xifra en el mateix període va ser de 46.540 euros.

Desglossat per casuístiques, destaquen els ajuts per pagar l'habitatge i els subministraments, per valor de 39.000 euros (respecte els 26.000 dels onze primers mesos de 2019. Aquesta "és la necessitat que es manifesta més urgent i que suposa un volum més important", expliquen. D’altres partides importants són les d’ajuts per aliments, que s’ha més que triplicat (de 3.800 euros a 13.962) i també per necessitats de la salut, educació, neteja i roba i objectes.

Per tot plegat, des de Càritas d'Urgell han agraït aquesta nova col·laboració de PEUSA, empresa que actualment està conformada per uns 1.400 socis com a titulars d’accions de la companyia. La majoria són veïns de la Seu d’Urgell i dels pobles del voltant. Els darrers anys, l'empresa urgellenca ha impulsat el seu compromís amb el foment de les energies renovables, com ho demostra el fet que actualment tota l’energia que comercialitza és d’origen 100% renovable. I en l’àmbit social, històricament col·labora amb diferents entitats comarcals amb finalitats benèfiques i socials.

Els darrers anys PEUSA ha posat en marxa mesures per donar suport a les persones que tenen dificultats per fer front a les seves despeses energètiques, amb l’objectiu d’atenuar el màxim possible la pobresa energètica a la seva zona d’influència. Per això, quan es va declarar la pandèmia, van fer una donació de 50.000 euros al Consorci d’Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte