Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Carles Mundó demana que els jutjats del Pirineu tinguin presència permanent de fiscals

Carles Mundó demana que els jutjats del Pirineu tinguin presència permanent de fiscals

El conseller de Justícia creu que això ajudaria a evitar que molts judicis s'allarguin massa. El departament anuncia millores per als Jutjats de Tremp

Carles Mundó, amb el personal dels Jutjats de Tremp (Foto: ACN)
Carles Mundó, amb el personal dels Jutjats de Tremp (Foto: ACN)
19/12/2016 16:40

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha anunciat que traslladarà a la Fiscalia Superior de Catalunya la necessitat que els jutjats de les comarques de muntanya disposin d'una presència constant dels fiscals. Amb més presència de fiscals en aquests jutjats, segons Mundó, s'agilitzarien molts temes que ara es dilaten en el temps.

El canvi sovintejat de jutges i la poca estabilitat de les plantilles és un dels temes que preocupa al territori i que han traslladat al conseller. "Si els jutges no es moguessin tant, segurament molts temes no es dilatarien tant el temps", ha afirmat el conseller, que s'ha compromès a vetllar per aquesta problemàtica.

El titular de Justícia va fer l'anunci en la visita que va fer aquest divendres passat a Tremp i Vielha. A la capital del Pallars Jussà, va reconèixer les necessitats de millora del Jutjat de la ciutat, que s'adequarà per millorar les condicions de treball del personal. L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha demanat al conseller la creació d'un segon jutjat per treure càrrega a l'existent. El conseller, tanmateix, li va respondre que ''el volum i càrrega de treball'' del Jutjat de Tremp és assumible i que no li sembla ''justificat''. A més a més, va matisat que en tot cas és el Ministeri de Justícia, i no la Generalitat, el responsable de la creació de jutjats.

Ubach també ha reclamat al conseller un lloguer per a un petit despatx que l'Ajuntament té cedit al departament de Justícia per qüestions de serveis socials. Mundó ha dit que ho estudiarà.

Mostrar formulari de contacte