Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Castellbò celebra el tradicional Mercat Càtar

Castellbò celebra el tradicional Mercat Càtar

Els artesans i l'ambientació medieval recordaran aquest cap de setmana l'empremta que va deixar aquest poble a l'Alt Urgell Els actes s'inclouen en les XVI Jornades de Refugis Càtars al Pirineu Català

Mercat Càtar de Castellbò - Logo
Mercat Càtar de Castellbò - Logo
12/08/2011 10:50

Castellbò acollirà aquest cap de setmana un seguit d'actes inclosos en les XVI Jornades de Refugis Càtars al Pirineu Català. Les activitats tindran com a punt fort el Mercat Càtar de diumenge, 14 d'agost, però ja començaran dissabte a les deu de la nit amb un concert de música tradicional a càrrec del grup 'Els Tanyuts'. Després del repartiment de coca i moscatell per a tothom, a les onze s'oferirà el 'Foc inquisitorial', protagonitzat pel Grup dels Diables de l'Alt Urgell. A mitjanit, es donarà l'entrada al ball de Festa Major.

Pel que fa al Mercat Càtar, s'obrirà a les 10 del matí de diumenge, 14 d'agost, amb artesans de la vall de Castellbò i d'arreu del Pirineu, la demostració d'antics oficis i l'animació de carrer de SAC Espectacles. A les onze està prevista la cercavila i el pregó, mentre que a dos quarts de dotze s'exposaran al públic les mostres 'Ermengaudus' i 'Natura i cultura de Montferrer i Castellbò' a la col.legiata de Santa Maria. A dos quarts d'una del migdia, serà el torn per a les danses medievals.

Ja a la tarda, a les cinc, es durà a terme la presentació de la guia 'A peu per camins de càtars al Pirineu català'. També es donarà a conèixer la publicació 'Interpontes', de l'Institut Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU). Tot seguit, es farà la xerrada 'Catalans a Montsegur', a càrrec de l'historiador urgellenc Carles Gascón.

Paral.lelament, els actes continuaran a les sis de la tarda amb un taller infantil de disfresses i una gimcana. Posteriorment, a les set del vespre, hi ha prevista una visita guiada a Castellbò, dirigida per l'arquitecte Andreu Canut.

Totes aquestes activitats es complementaran amb els actes de Festa Major, que es poden consultar a l'agenda de RàdioSeu.

Les XVI Jornades del Refugis Càtars al Pirineu Català van iniciar-se el passat 15 de juliol a Bagà. També s'han organitzat xerrades, passejades, fires o àpats, entre d'altres propostes, a la Vall de Lord, Gósol, Vilamitjana, Josa de Cadí, Bellver de Cerdanya i Berga. El pròxim dissabte, 20 d'agost, es duran a terme activitats a Éller, mentre que el dia 26 se'n faran a Prullans.

Mostrar formulari de contacte