Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Castellciutat celebra una Festa Major adaptada a les mesures vigents

Castellciutat celebra una Festa Major adaptada a les mesures vigents

La Comissió de Festes recupera novament el passat del poble amb la instal·lació d'una foto històrica, al carrer Doctor Robert. El quinto popular, màgia, teatre, una votació pel nou mural, una gimcana i la Trobada de Motos Clàssiques, entre els actes programats

28/07/2021 11:30

Castellciutat ja està de Festa Major. Tot i les limitacions sanitàries encara vigents, la Comissió de Festes ha preparat per segon any consecutiu un programa d'actes adaptat a aquesta circumstància, que descarta de moment les propostes multitudinàries i aposta per activitats que permetin la participació dels veïns i el manteniment de la celebració, en espera que es puguin recuperar els actes més populars aquests propers anys.

La festa va començar dilluns amb la tradicional Plantada del Pi, a la plaça de l'Arbre, i ha continuat aquest dimarts amb la instal·lació d'una nova foto històrica de grans dimensions per recordar el passat del poble. En aquesta ocasió, s'ha escollit una paret del carrer del Doctor Robert, a tocar de la plaça de l'Ajuntament, on actualment hi ha el Local Social. La seva ubicació, enfront de Cal Rectora, permet comparar com era aquest indret ara fa més d'un segle i com és ara. La imatge ha estat cedida pel valuós fons fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya, que al començament del segle XX va deixar testimoni gràfic de molts pobles i muntanyes del Pirineu català.

La Festa Major continua avui dimecres (19.30), al Local Social, amb el Quinto Popular, organitzat per l'AMPA i l'Esplai de Castellciutat. Es pot reservar plaça prèviament tot trucant al telèfon 699 133 002. Demà dijous, dia 29, a les 10 de la nit hi haurà una actuació de màgia a càrrec d'Ivan Fernàndez, a la Plaça de l'Arbre.

Per divendres, a les 7 del vespre, s'ha previst una votació popular per escollir dos nous murals que es pintaran en parets del poble. Si el de l'any passat es va dedicar a l'Esquerrana (a càrrec del reconegut artista Roc Blackblock), els nous tindran com a tema central les Caramelles i els farà el grafiter urgellenc Oriol Garreta (B.K.). En el mateix acte es farà la venda de dessuadores amb l'escut de la vila, novetat d'aquest any. També divendres, a les 10 de la nit a la plaça de l'Arbre, hi haurà una Gimcana per totes les edats. La inscripció es podrà fer des de mitja hora abans (21.30).

Pel que fa a dissabte, després que l'any passat no s'hi va programar cap acte, enguany s'hi oferirà el Teatre de Festa Major, a la Pista Poliesportiva del poble. L'activitat ja començarà a les 6 de la tarda i hi haurà instal·lat un 'Food Truck' de Carnisseria Charlie per qui hi vulgui menjar. La representació serà a les 10 de la nit, amb l'espectacle 'Improshow'.

Finalment, diumenge 1 d'agost (dia de Sant Feliu), es començarà la jornada a les 11 del matí amb una missa en honor al patró i als difunts de la vila. A les 12 del migdia començarà el tradicional ball de la Marsellana i l'Esquerrana. A la tarda (18.00 h), a la plaça de l'Arbre es podrà veure la Trobada de Motos Clàssiques; i a les 7 del vespre, una audició d'havaneres "enllaunades" amb rom cremat. La festa finalitzarà a les 10 de la nit amb la desplantada del pi.

 

 

  • Instal·lació d'una foto històrica de Castellciutat al carrer Doctor Robert, a tocar de la plaça de l'Ajuntament
    Instal·lació d'una foto històrica de Castellciutat al carrer Doctor Robert, a tocar de la plaça de l'Ajuntament
  • Plantada del Pi a la Festa Major de Castellciutat
    Plantada del Pi a la Festa Major de Castellciutat

Mostrar formulari de contacte