Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Castellciutat estrena un mural de grans dimensions al centre del poble

Castellciutat estrena un mural de grans dimensions al centre del poble

La creació, impulsada per la Comissió de Festes i elaborada per Roc Blackblock, s'ha ubicat al carrer de Marc Comes, a pocs metres de la plaça de l'Arbre. S'hi homenatja elements característics de la vila i de la seva Festa Major

30/10/2020 12:20

Castellciutat ja disposa del seu mural gegant al centre del poble. Aquest dijous s'ha completat l'elaboració del dibuix de grans dimensions proposat per la Comissió de Festes en una paret del carrer de Marc Comes, a pocs metres de la plaça de l'Arbre.

El treball ha anat a càrrec de l'artista Roc Blackblock, especialitzat en aquest tipus de creacions. L'activitat es va iniciar dilluns i aquest dijous a la tarda ja estava completada. Per dur-ho a terme, els tres primers dies va ser necessari un vehicle amb braç articulat perquè el creador pogués pintar a les parts més altes del mur, que té uns deu metres d'alçada màxima. El lloc escollit és una de les parets que delimiten actualment l'històric edifici de Cal Duat, després que una part de la finca va ser enderrocada. En aquest lloc s'hi va habilitar quatre places d'aparcament, per compensar la conversió de la plaça de l'Arbre en zona de vianants dins de la remodelació duta a terme ara fa dos anys.

El nou mural recrea i homenatja alguns dels elements més característics tant de Castellciutat com de la seva Festa Major, com són el pi que es planta i engalana cada any per la festa, els veïns ballant l'Esquerrana al seu voltant i l'escut de la vila. Al capdamunt, acompanyant aquest escut, s'hi ha escrit la frase "La consciència de no ser res si no s'és poble", extreta del poema Assumiràs la veu d'un poble, del poeta valencià Vicent Andrés Estellés.

El disseny va ser escollit pel veïnat el passat dia 11, mitjançant una presentació de les tres propostes plantejades per la Comissió de Festes i dissenyades per Roc Blackblock. Els esbossos es van exposar al Local Social i el mateix dia els assistents podien votar el seu preferit.

Aquest mural se suma a una altra acció impulsada per la Comissió de Festes com és la instal·lació de fotos de grans dimensions per recordar el passat de la Festa Major, amb imatges d'ara fa al voltant d'un segle. L'any passat se'n va estrenar dues a la façana de Cal Duat i enguany, també coincidint amb les dates festives, se n'ha posat una altra a l'entrada del poble pel camí de la Seu.

 

 

  • L'artista Roc Blackblock, aquest dijous, a punt de completar el mural gegant de Castellciutat (Foto: Oriol Augé)
    L'artista Roc Blackblock, aquest dijous, a punt de completar el mural gegant de Castellciutat (Foto: Oriol Augé)
  • Detall del nou mural de Castellciutat
    Detall del nou mural de Castellciutat

Mostrar formulari de contacte