Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CDA defensa una iniciativa legislativa per desbloquejar la reforma de la llei d'Aran

CDA defensa una iniciativa legislativa per desbloquejar la reforma de la llei d'Aran

21/01/2010 17:16

El president del grup Convergència Democràtica Aranesa (CDA), Carlos Barrera, ha sol·licitat al Síndic d'Aran, Francesc Boya, la voluntat de portar a terme una iniciativa legislativa comarcal davant del Parlament de Catalunya amb l'objectiu de "desbloquejar la situació de paràlisi de la proposta de reforma de la llei de règim especial de la Val d'Aran".

CDA ha sol·licitat al Conselh Generau la convocatòria d'un ple extraordinari per demanar la potestat d'exercir la iniciativa legislativa comarcal davant el Parlament de Catalunya i iniciar els tràmits parlamentaris. CDA creu que al Parlament "és on l'Aran té l'oportunitat de veure reconegudes les seves legítimes aspiracions".

Segons informa l'ACN, la proposta de la llei d'Aran va ser lliurada al conseller de Governació, Jordi Ausàs, ara fa sis mesos, un cop el document va ser consensuat per tots els grups polítics de la Val d'Aran, que hi van treballar durant un any i mig. L'objectiu de la proposta seria "actualitzar i millorar l'autogovern de la Val d'Aran, tal i com estableix l'Estatut de Catalunya del 2006 en la seva disposició addicional cinquena".

Barrera afirma que el govern de Catalunya ha primat d'altres iniciatives de govern, entre elles, el projecte de la llei de vegueries"que poden atemptar greument les aspiracions legítimes d'un major autogovern del poble aranès".

En cas que s'aprovi la proposta, CDA sol·licita que es tramiti l'acord al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat i als ajuntament de la Val d'Aran i demana que es faculti al Síndic d’Aran i als portaveus de CDA i PRAG per presentar la proposta davant el Parlament.

Mostrar formulari de contacte