Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cinemes Guiu se suma a la vaga contra la nova Llei de Cinematografia

Cinemes Guiu se suma a la vaga contra la nova Llei de Cinematografia

La sala urgellenca no obrirà dilluns vinent, dia de l'espectador. Els exhibidors estan en contra de les quotes de cine europeu i llatinoamericà que es vol imposar

13/06/2007 17:46

Cinemes Guiu no projectarà cap pel.lícula aquest dilluns vinent, dia de l'Espectador. El motiu d'aquest tancament excepcional és l'adhesió a la protesta contra la nova Llei de Cinematografia, elaborada per la ministra espanyola de Cultura, Carmen Calvo. L'acció de protesta, que es defineix com una "mesura de força" per demanar canvis a la normativa, està coordinada per la Feece i Scies, les dues Associacions d'exhibidors cinematogràfics de l'Estat.

Segons fonts de la Federació de Cines d'Espanya (Fece), la nova llei "criminalitza i margina les sales de cinema". Un dels punts més conflictius de la nova norma és la quota de pantalla, ja que obliga a comptabilitzar les pel.lícules per sessions, i no pas per dies, i es tindrà en compte el conjunt de sales integrades en un mateix complex. A més a més, es vol privilegiar les sales que programin almenys un 40% de cinema europeu i llatinoamericà.

Mostrar formulari de contacte