Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU és el més votat a l'Alt Urgell i aconsegueix la majoria absoluta al Consell Comarcal

CiU és el més votat a l'Alt Urgell i aconsegueix la majoria absoluta al Consell Comarcal

La federació nacionalista obté 10 consellers, Progrés Municipal en manté 6, ERC en perd un (2) i el PP conserva el seu (1) Pots consultar en aquesta notícia els resultats als municipis alturgellencs
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
22/05/2011 23:46

CIU mantindrà la presidència del Consell Comarcal de l'Alt Urgell gràcies a la majoria absoluta que li atorguen 10 consellers. La federació nacionalista suma 4.336 vots a la comarca, on té el suport del 44,86% dels alturgellencs, set punts per sobre del 2007 (37,44%).

Per la seva banda, un total de 2.934 votants han fet confiança al PSC-Progrés Municipal, una xifra que representa el 30,35% dels sufragis i 33 regidors. El grup progressista comptarà amb 6 consellers a l'ens comarcal, el mateix número de representants que ara fa quatre anys.

La tercera força al Consell serà Esquerra-Acord Municipal, que ha aconseguit el suport de 947 alturgellencs i tindrà 16 regidors. Amb un 9,80% dels vots, enfront el 16,51% del 2007, ERC disposarà de 2 consellers, 1 menys que el 2007.

Per últim, el Partit Popular ha aconseguit 595 vots, un 6,16% del total. Els 8 regidors de l'Alt Urgell li atorguen 1 conseller, com ja va passar en els darrers comicis electorals, malgrat la tendència a l'alça.

La participació a l'Alt Urgell ha estat del 62,54%, més elevada que no pas el 2007 (55,43%). Cal destacar que els vots en blanc i nuls sumen un 7,24%, el doble que fa 4 anys (3,62%).

Resultats municipi a municipi

Aquest és un breu resum del repartiment d'escons de cada municipi:

ALÀS I CERC: Alcaldia per a CiU (Bartomeu Majoral repetirà com a alcalde) amb 4 regidors; Progrés Municipal, amb Josep Alfonso Sánchez, n'ha sumat 3.

ARSÊGUEL: Alcaldia per a ERC (serà reelegit com a alcalde Antoni Casanovas) amb 4 regidors. La candidatura de CiU (Eduard Subirà) suma 1 regidor. Progrés Municipal i PP no obtenen cap representant.

BASSELLA: Alcaldia per al PP (Xavier Esteve). Candidatura única.

CABÓ: Alcaldia per a Progrés Municipal (Xavier Bullich), amb 2 regidors, en substitució de CiU (Josep Marqués), que obté 1 regidor.

CAVA: Alcaldia per al PSC (repeteix Joan Gispert), amb 2 regidors. CIU (Xavier Vives) n'obté 1.

COLL DE NARGÓ: Progrés Municipal (Montserrat Ramoneda) obté 3 regidors. CiU (Benito Fité) en suma 2 i ERC (Rafel Ferré) 2 més. IPCN-FIC (Josep Remolins) es queda fora del consistori. Caldrà pactes de govern.

ESTAMARIU: Alcaldia per a CiU (Pere Navinés) amb tots 5 regidors. El PP i Progrés Municipal no obtenen cap representant municipal.

FIGOLS I ALINYÀ: Empat a 3 regidors entre CIU (Joan Riu) i ERC (Jordi Sala). Progrés Municipal (Nativitat Tomàs) aconsegueix 1 regidor. Caldrà pactes de govern.

JOSA I TUIXENT: Alcaldia per a AG (serà reelegida Carme Valls), amb tots 5 regidors. El PP i Progrés Municipal no obtenen cap regidor.

MONTFERRER I CASTELLBÒ: Alcaldia per a CiU (Jordi Calvet). Candidatura única.

OLIANA: Alcaldia per a CIU (s'estrenarà com a alcalde Miquel Sala) amb 5 regidors. Progrés Municipal (Antoni Vilaginés) suma 4 regidors, només un vot per sota de l'altre candidat.

ORGANYÀ: Progrés Municipal (Antoni Fiol) obté 4 regidors. CiU (Xavier Vives) n'ha aconseguit 3. El PP (Mariano Carbonell) no aconsegueix representació.

PERAMOLA: Alcaldia per a CiU (serà reelegit Joan Pallarès), amb 5 regidors. Progrés Municipal (Fermí Tordesillas), suma 2 regidors. El PP (Francesc Gualdo) no obté representació.

EL PONT DE BAR: Alcaldia per a CiU (tornarà a ser alcalde Francesc Jordana) amb 4 regidors. Esquerra-Acord Municipal (Aurea Rovira) aconsegueix un regidor. Progrés Municipal no obté cap representant.

RIBERA D'URGELLET: Alcaldia per a CiU (nova legislatura amb Antoni Capdevila) amb 4 regidors. ERC-Acord Municipal (Joan Guitart) suma 3 regidors. El PP (Juan Carlos Donaire) no obté representació.

LES VALLS D'AGUILAR: Empat a tres regidors entre IVA-Progrés Municipal (Dolors Vidal) i AIDEVA (Joan Guàrdia). CiU (Jesús Bentanachs) suma 1 regidor. Caldrà pactes per governar.

LES VALLS DE VALIRA. CiU (Pere Artigues) suma 3 regidors. Progrés Municipal (Ricard Mateu) en té 3  i  ERC (Francesc Canillo), 1. El PP no obté cap representant. Caldrà pactes per governar.

LA VANSA I FÓRNOLS: Alcaldia per a CIU (serà reelegit Josep Xavier Camps) amb 4 regidors. Esquerra-AM (Irene Olga Tello), 1 regidor. PM i el PP no obtenen cap regidor.

--------------------------------------

Resultats detallats aquí.

Mostrar formulari de contacte