Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU demana 'celeritat' en la connexió de Coll de Pal amb la Molina

CiU demana 'celeritat' en la connexió de Coll de Pal amb la Molina

21/04/2010 16:45

La diputada de CiU i alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Montserrat Ribera, ha demanat al conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, “celeritat” en la connexió definitiva de les pistes de Coll de Pal amb l’estació de la Molina. Ribera entén que “pot ser un revulsiu per l’activitat turística i sobretot per a l’Alt Berguedà, una zona econòmicament molt de­primida, que ha perdut la pràctica totalitat de la seva indústria, el comerç i els serveis”.

En la comissió de Política Territorial del Parlament, Ribera ha arrencat el compromís de Nadal de “tenir enllestides les obres l’any 2011”. La diputada nacionalista ha posat èmfasi en el fet que “el turisme ha obert, des de fa uns anys, una esperança empresarial als seus habitants i el projecte de connexió del domini esquiable de la Molina amb Coll de Pal n’és un dels més importants”.

Sobre un dels aspectes més polèmics, la millora de la carretera de Coll de Pal, Ribera ha demanat més informació sobre si el pla especial urbanístic afectarà a la carretera o no, tenint en compte que passa pel terme municipal de Guardiola. Nadal ha respost que les actuacions es faran conjuntament amb la Diputació de Barcelona i que, en el seu moment, totes les parts implicades seran avisades.

Ribera també ha advertit sobre la gran bassa d’aigua que el projecte preveu construir i ha demanat que “es tingui en compte que hi ha explotacions ramaderes que tenen drets sobre aquesta aigua des de fa més de 200 anys”.

Mostrar formulari de contacte