Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CIU demana que la Seu no es quedi fora dels ajuts del programa Leader

CIU demana que la Seu no es quedi fora dels ajuts del programa Leader

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, s’ha mostrat favorable a una interpretació flexible del Pla de Desenvolupament Rural
19/07/2007 11:14

El grup de CiU al Parlament de Catalunya ha demanat avui al conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció rural, Joaquim Llena que s’esmeni el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) per tal que les capitals de les comarques de muntanya que tenen més de 10.000 habitants puguin accedir també als ajuts del programa Leader de la Unió Europea.

El portaveu de CiU en matèria d’agricultura, Xavier Pallarès, ha destacat en la interpel·lació realitzada al conseller Llena que, “si el govern no hi fa res i no es deixa cap porta oberta en el marc del PDR per poder donar suport a projectes estratègics pels territoris Leader, municipis com la Seu d’Urgell es poden quedar fora d’aquesta convocatòria”.

Des de CiU també es destaca que altres capitals de comarques de muntanya com Berga, Olot i Ripoll quedarien fora de la convocatòria del programa Leader, “cosa que no ha passat fins ara i que suposa un perjudici, no només per aquest municipi sinó per tota la comarca, ja que és lògic que alguns projectes d’abast comarcal amb subvenció Leader s’instal·lin a les capitals de comarca”.

Segons l’actual redactat del PDR, una microempresa de transformació agroalimentària ubicada a la Seu d’Urgell, que vulgui acollir-se a “ajudes per a inversions per la millora de processos de transformació i comercialització de productes agraris en territori Leader” no podria acollir-s’hi atés que la Seu té més de 10.000 habitants. Aquest fet deixarà fora totes les empreses de la Seu.

Segons l'opinió el diputat de CiU i primer tinent d’alcalde de la Seu, Albert Batalla, “la resposta del conseller, que s’ha mostrat favorable a una interpretació flexible del PDR, obre una porta a la negociació per tal de resoldre una situació anòmala que perjudica d’una forma important els interessos del territori”.

Mostrar formulari de contacte