Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó celebra la 27a Baixada dels Raiers

Coll de Nargó celebra la 27a Baixada dels Raiers

El municipi recorda un any més una activitat que va marcar l'economia i la vida de la zona. El descens es farà al migdia, i durant la tarda hi haurà la projecció d'un documental i jocs relacionats amb l'ofici

Baixada dels Raiers de Nargó
Baixada dels Raiers de Nargó
12/08/2016 18:20

Coll de Nargó recorda un any més, aquest dissabte, el seu passat raier amb la 27a Baixada dels Raiers. La jornada serveix perquè veïns i visitant vegin novament els rais baixant pel Segre i per rememorar una activitat que va marcar totalment la vida i l'economia del municipi i de part de l'Alt Urgell durant dècades, segons ha recordat el president de l'Associació Raiers de la Ribera del Segre, Àlex Ferré Marot.

La baixada amb els rais, que s'han estat preparant al llarg de la setmana, es farà aquest dissabte des de les 12 del migdia. Se sortirà des de les hortes d'Organyà i s'arribarà als Clops de Fígols cap a la una. Un cop completada la tradició, es farà un dinar popular a la plaça de l'Ajuntament.

A la tarda, a les 4 es podrà veure a l'església de Sant Climent el documental 'Madera Mojada', amb valuosos testimonis del passat dels raiers tant a Coll de Nargó com a la Pobla de Segur o a Navarra, entre d'altres àrees on s'havia desenvolupat aquest sistema de transport. Més tard, a les 6, es farà l'emotiu homenatge floral a la Font de la Dona del Raier, un acte que recorda la importància que tenien les dones en l'estructura familiar quan els caps de família marxaven per transportar la fusta. Finalment, a partir de les 7 de la tarda es podrà participar en els Jocs Populars de Raiers.

Mostrar formulari de contacte