Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença el procés d'exposició pública del cens electoral per al 22-M

Comença el procés d'exposició pública del cens electoral per al 22-M

La rectificació de dades es pot fer fins al 10 d'abril La xifra provisional d'electors als municipis catalans és de més de 5.300.000, mentre que als comicis del Conselh Generau d'Aran se superen les 6.650 persones
Eleccions 2011 - Logo
04/04/2011 14:23

Aquest dilluns, 4 d’abril, s’inicia el procés d’exposició pública del cens en període electoral i de rectificació de les dades per a les eleccions municipals i al Consell General d’Aran, que tindran lloc el 22 de maig. Des del 4 i fins a l'11 d’abril els ajuntaments estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents dels seus municipis. La consulta es pot fer per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada o mitjançant l’exposició al públic de les llistes electorals si no es disposa de mitjans informàtics.

L’Oficina del Cens Electoral també disposa d’un servei de consulta de les dades per Internet (amb certificat electrònic), així com d’un telèfon d’informació (901 101 900) i d’una bústia de correu electrònic (censo2011@ine.es).

Durant aquest període, es poden presentar les reclamacions davant de les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral o dels ajuntaments, per modificar les dades i per a la inclusió o exclusió del cens. També durant el mateix termini, els representants de les candidatures poden impugnar el cens de les circumscripcions que en els sis mesos anteriors hagin registrat un increment de residents significatiu i no justificat. L’Oficina del Cens Electoral farà públiques les rectificacions i notificarà als reclamants i als ajuntaments la resolució de les peticions el 15 d’abril.

La xifra provisional d’electors a Catalunya per a les properes eleccions municipals és de 5.306.890 (5.240.686 electors residents i 66.204 electors estrangers residents a l’estat espanyol), mentre que a les eleccions al Consell General d’Aran és de 6.674.

Així mateix, les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral publiquen en el butlletí oficial de cada província (BOP) del 4 d’abril el nombre, els límits de les seccions electorals, els seus locals i les meses corresponents a cadascuna d’elles. Aquestes dades són provisionals, ja que fins al 10 d’abril els electors poden presentar-hi reclamacions. En el cas de les eleccions al Consell General d’Aran es tracta d’un total de 9 municipis, distribuïts en 6 terçons, 9 districtes, 11 seccions, 24 meses i 22 locals electorals. Pel que fa a Catalunya, a les eleccions municipals hi ha 947 municipis, 1.241 districtes, 5.019 seccions, 8.143 meses i 2.747 col·legis electorals.

Mostrar formulari de contacte