Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença la campanya de vacunació de la grip a la Seu d'Urgell

Comença la campanya de vacunació de la grip a la Seu d'Urgell

Aquest dijous s'ha administrat la vacuna a 140 persones. L'acció es fa fins al 23 d'octubre al Centre Cívic El Passeig i no cal cita prèvia, però s'ha d'escollir el dia segons alfabètic previst

Campanya de vacunació de la grip a la Seu d'Urgell
Campanya de vacunació de la grip a la Seu d'Urgell
15/10/2020 20:30

L'equip d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell ha iniciat aquest dijous la campanya de vacunació contra la grip estacional. Enguany l'acció es duu a terme al Centre Cívic El Passeig, del 15 al 23 d’octubre, de les 4 a les 7 de la tarda. El primer dia d'activitat ja s'ha atès unes 140 persones.

Els veïns i veïnes que es vulguin vacunar contra la grip ho poden fer sense cita prèvia, però respectant el dia que els correspon a cadascun segons la lletra del primer cognom: 


1r. COGNOM

DIA

A - B

Dijous 15 octubre

C - E

Divendres 16 octubre

F - H

Dilluns 19 octubre

I - M

Dimarts 20 octubre

N - P

Dimecres 21 octubre

Q - S

Dijous 22 octubre

T - Z

Divendres 23 octubre

Qui s’ha de vacunar?

La vacunació contra la grip estacional s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, com ara:

  • Persones de 60 anys d'edat o més.
  • Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
  • Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l'asma.
  • Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l'any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloent-hi les causades per medicació o pel virus de la immunodeficiència humana).
  • Persones amb obesitat mòrbida.
  • Infants i adolescents (dels sis mesos als divuit anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar la síndrome de Reye (dany cerebral agut i problemes hepàtics de causa desconeguda) després de la grip.
  • Infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació).
  • Dones embarassades.

 Val a dir que una vegada aplicada pot produir molèsties locals lleus, però rarament febre o malestar.

Mostrar formulari de contacte