Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen els actes pel 150è aniversari de la Sagrada Família i el Sant Hospital

Comencen els actes pel 150è aniversari de la Sagrada Família i el Sant Hospital

Una exposició al convent de la Punxa recorda la història i les anècdotes de la Congregació El programa d'actes preveu visites guiades al Museu de la Mare Janer
Sagrada Família - Campana Anna Maria Janer
12/06/2009 10:59

La Congregació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell i el Sant Hospital celebren a partir d'aquest divendres els 150 anys de creació de la comunitat, que va donar vida als serveis hospitalaris actuals a la Seu d’Urgell. Els actes previstos s’iniciaran amb una missa d’Acció de Gràcies a la capella del Sant Hospital, a les tres del migdia.

A la tarda, s'inaugurarà una exposició fotogràfica que fa un recorregut per la història i les anècdotes de la Congregació al llarg d’aquests 150 anys i, sobretot, en els darrers decennis. La mostra serà inaugurada pel Vicari General del Bisbat d'Urgell, Joan Pujol, a les set, als claustres del Convent de la Punxa.

Per últim, a les deu de la nit, s'ha programat un concert de la Coral Signum a l’església del Convent de la Punxa. Al llarg dels propers dies també es faran visites guiades al Museu de la Mare Janer.

Pel que fa a l'exposició, que estarà oberta fins al 5 de juliol, "cerca acostar la realitat del que ha estat una relació de companyonia i respecte entre la comunitat de monges que hi ha treballat en diverses tasques i els professionals de la sanitat amb els que han compartit el dia a dia". Les Monges han dut a terme tasques de vetlla i de suport a urgències, d’atenció a les persones de la tercera edat i dels discapacitats, d'ajut al quiròfan i en infermeria.