Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comencen els talls intermitents a la C-14 per la construcció del túnel de Tresponts

Comencen els talls intermitents a la C-14 per la construcció del túnel de Tresponts

Els horaris en què hi pot haver restriccions per obres són de les 8 a les 18 h, de dilluns a dijous, i els divendres de 8 a 15 h. La mesura s'aplicarà, en aquesta primera fase, del 30 de gener al 30 de març

Mapa del projecte del túnel de Tresponts
Mapa del projecte del túnel de Tresponts
26/01/2018 14:35

Aquest dimarts vinent, 30 de gener, començaran els talls intermitents de trànsit a la carretera C-14 a l'Alt Urgell a causa de les obres de construcció del nou túnel de Tresponts. Segons ha informat l'Ajuntament d'Organyà de fonts de la UTE adjudicatària de l'obra, aquesta primera fase de restriccions es durà a terme fins al 30 de març vinent; és a dir, al llarg dels propers dos mesos.

Els talls es faran de dilluns a dijous, de les 8 del matí a les 6 de la tarda, i els divendres de les 8 del matí a les 3 de la tarda. En funció de la necessitat de fer treballs especials, i per motius de seguretat, es tallarà en moments puntuals un carril, o bé la via sencera, i es donarà pas alternatiu o, sempre que sigui possible, es desviarà el trànsit per una altra via.

Les mesures s'avisaran als conductors amb senyalització fixa o mòbil. Es duran a terme per treballs previs, moviment de terres a embocadures del nou túnel, instal·lació de malles de protecció de talussos i execució d'obra de drenatge transversal nova. El tram afectat és el que comprèn des del quilòmetre 163,20 fins al 166,52 de la carretera C-14, entre Organyà i Montant de Tost.

Cal recordar que, amb aquestes obres, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat respon a una llarga reivindicació del territori per donar una solució definitiva, mitjançant un túnel d'1,3 km, a un dels trams més complexos de la C-14 a nivell orogràfic. Els treballs és previst que durin tres anys i arriben precedits de la instal·lació de malles de seguretat de grans dimensions a l'actual carretera del congost de Tresponts, per evitar la caiguda de roques a la calçada.

Mostrar formulari de contacte