Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comencen els treballs previs a la construcció del nou CAP de la Seu

Comencen els treballs previs a la construcció del nou CAP de la Seu

L'Ajuntament ha iniciat l'enderroc dels antics garatges d'Alsina Graells, que els darrers anys han allotjat el magatzem de les brigades municipals. Les obres de l'edifici sanitari, adjudicades pel Departament de Salut, arrencaran al setembre

02/08/2018 14:36

Aquesta setmana ja han començat els treballs per a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell. Concretament, s’ha iniciat l’enderroc dels antics garatges d’Alsina Graells, que aquests darrers anys han allotjat el magatzem de les brigades municipals de l’Ajuntament urgellenc.

L’ensorrament de la històrica nau ha començat per la teulada, la part més sensible de l’edifici, i després es continuarà amb les parets i el perímetre de l’estructura. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha recordat que “les obres ja estan adjudicades i l’empresa encarregada començarà les obres al mes de setembre”. Per això, prèviament l’Ajuntament s’està encarregant ara de “deixar la parcel·la neta i en condicions per iniciar les properes setmanes la construcció del CAP”.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va adjudicar les obres, el mes de maig passat, a l’empresa Construccions Cots i Claret, SL, per un import de 2.757.701 euros (sense IVA) i amb un termini d’execució de 12 mesos a partir de l’inici de la construcció. Batalla considera que l’inici d’aquestes obres serà “un pas important i definitiu" per dotar la capital de l'Alt Urgell d’un centre d’atenció primària "a l’alçada de les necessitats de salut del segle XXI". Batalla també remarcat que aquest projecte, "llargament esperat", s'ha fet realitat "gràcies a la feina conjunta dels professionals del CAP, del Departament de Salut i de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell".  

L’espai dels antics garatges per a autocars consta de 800 metres quadrats i està situat al carrer Bisbe Guitart, en ple centre neuràlgic de la ciutat i a pocs metres del Sant Hospital.

Distribució de l'edifici

El nou equipament sanitari gairebé triplicarà l'espai de les actuals dependències. El CAP tindrà a la planta baixa les àrees d'atenció continuada i de pediatria. La primera comptarà, entre d'altres, amb una sala de tractaments i un box d'extraccions, mentre que la segona disposarà de tres consultes per als facultatius i tres més d'infermeria. El primer pis l'ocuparà l'àrea de medicina general, amb sis consultes per als professionals mèdics i sis més per als d'infermeria. La segona planta es destinarà a la consulta d'odontologia, quatre més de caire polivalent i espais per a usos administratius. L'edifici també tindrà un soterrani destinat a magatzem i instal·lacions.

L'equip del Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell està conformat per dotze metges de família i dotze infermeres, a més de tres pediatres, un auxiliar, una odontòloga, una llevadora, un treballador social i cinc administratius. A les dependències actuals compten amb 16 espais de consulta, dos box d'urgència, un despatx d'odontologia i un altre per al treballador social.

Nou edifici de serveis

Arran del canvi d'usos, les brigades municipals comptaran amb un nou edifici de serveis que es construirà en una parcel·la situada a l’interior d’illa, entre l’avinguda del Salòria i el carrer de l’Orri. La construcció preveu una planta soterrada i una planta baixa amb un total de 2.800 metres quadrats.

  • Treballs d'enderroc dels antics garatges d'Alsina Graells a la Seu
    Treballs d'enderroc dels antics garatges d'Alsina Graells a la Seu
  • Enderroc dels antics garatges d'Alsina Graells a la Seu
    Enderroc dels antics garatges d'Alsina Graells a la Seu

Mostrar formulari de contacte