Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana la cessió "immediata" del terreny d'equipaments de l’Horta del Valira per al nou Hospital de la Seu

Compromís demana la cessió "immediata" del terreny d'equipaments de l’Horta del Valira per al nou Hospital de la Seu

El grup municipal assegura que Salut necessita disposar ja de l'espai, per incorporar el projecte als fons europeus Next Generation. També addueixen que "en aquests moments no existeix cap altre terreny adequat al municipi de la Seu" per encabir el futur equipament
Roda de premsa de Compromís X La Seu
10/09/2021 10:50

Compromís X La Seu ha presentat a l'Ajuntament urgellenc una moció en què demana "la cessió immediata dels terrenys de l’Horta del Valira, davant del barri de Santa Magdalena, per destinar-lo al nou Hospital de la Seu". El grup municipal justifica la petició "davant el coneixement de la urgència en la construcció del nou equipament, que haurà d’estar entregat abans del 31 de desembre de 2023". El punt es debatrà al plenari previst per dilluns vinent, dia 13.

En un comunicat, Compromís afirma que "com es pot comprovar, la Seu d’Urgell i la comarca de l’Alt Urgell pateixen un agut i històric dèficit d’equipaments sanitaris, en especial hospitalaris". I asseguren que "en un estudi recent, avalat per dades oficials de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell està a la cua dels hospitals de Catalunya, cosa que repercuteix directament en la qualitat de l’assistència sanitària en aquesta àrea del Pirineu, que es veu pal·liat en part per la gran tasca dels professionals que hi treballen".

La formació municipal remarca que "des de l’any 2002, existeix un consens de totes les forces polítiques representades a l’ajuntament de reservar els terrenys d’equipament de l’Horta de la Valira davant del barri de Santa Magdalena, previstos al Pla General d’Urbanisme,  per destinar-los a la construcció del nou Hospital de la Seu". Alhora, hi afegeixen, "des de l’any 2010, la Generalitat, a través del Departament de Salut, ha treballat en aquest nou Hospital amb els successius governs, però per diferents motius no s’ha pogut materialitzar aquest objectiu tan necessari pel nostre territori".

Compromís indica també que coneix "la voluntat explícita del Departament de Salut de la Generalitat de construir, amb fons propis i fons Next Generation de la Unió Europea, el nou Hospital de la Seu d’Urgell", i que "precisa amb caràcter immediat la cessió per part de l’Ajuntament d’un terreny adient de propietat municipal".

Al respecte, consideren que "en aquests moments no existeix cap altre terreny adequat al municipi de la Seu per encabir un nou hospital, ja que d’altres terrenys o no són encara de propietat municipal o, encara que estiguin en procés d’urbanització, tenen risc d’inundabilitat segons documents oficials vigents de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), com és el cas dels futurs terrenys d’equipament al costat dels Bombers". En aquest punt, creuen que cal tenir en compte la major sensibilitat ciutadana amb aquest risc, per episodis d'inundacions com els de Biescas, Agramunt i, aquest estiu mateix, Alcanar i el centre d’Europa. Amb aquests antecedents, Compromís opina que "és una gravíssima imprudència per part de l'equip de govern proposar la zona dels bombers com a ubicació del nou hospital", perquè entenen que és "zona catalogada com a inundable".

Per tot plegat, el primer grup de l'oposició demana la cessió del terreny esmentat de l’Horta del Valira, de 14.352 m2, amb la finalitat de construir el nou Hospital Comarcal de la Seu d’Urgell "de manera urgent" i que, alhora, "es garanteixi així l’arribada de la inversió dels fons europeus".

Mostrar formulari de contacte