Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís impulsa 30 mesures per lluitar contra la crisi de la COVID-19 a la Seu

Compromís impulsa 30 mesures per lluitar contra la crisi de la COVID-19 a la Seu

El grup municipal ha anat exposant les propostes a l’equip de govern, amb qui mantenen "una comunicació fluida i ànim de col·laboració per totes dues parts". Les mesures estan englobades en diferents àmbits, sobretot en l’econòmic, social i comunicatiu

Ajuntament de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
Ajuntament de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
09/04/2020 17:25

Compromís X La Seu ha presentat aquest dijous un recull de 30 mesures que ha proposat els darrers dies per lluitar contra la crisi de la COVID-19. Des del grup municipal han explicat que aquestes idees "s’han anat exposant a l’equip de govern", amb qui destaquen que en l'actual situació excepcional mantenen "una comunicació fluida i ànim de col·laboració per totes dues parts".

En un comunicat, Compromís ha explicat que "des del moment que el coronavirus va traspassar fronteres", han mantingut "sempre una actitud activa, posant-se a disposició de l’equip de govern des del primer dia, i aportant propostes per pal·liar una crisi sanitària amb greus conseqüències socials i econòmiques globals i també per a la comarca i la ciutat".

La primera de les propostes plantejades és la creació d’un Fons Extraordinari d’Urgència Social i Econòmica, dotat amb un mínim d’1 milió d’euros que permeti implementar les diferents subvencions i ajuts. Davant la disminució de l’activitat econòmica, volen concretament que s’aprovi una línia d’ajuts pels establiments de comerç, els autònoms i les petites empreses, d’entre 1.000 i 2.000 €, així com ajuts en el lloguer i en l’aigua dels locals, especialment als que s’han vist obligats a tancar". També volen potenciar el pagament de factures a proveïdors per part de l’ajuntament de forma urgent per dotar de liquiditat el més aviat possible a aquestes empreses.

Per a les famílies més vulnerables, i amb l’objectiu de garantir l’alimentació equilibrada dels infants, el primer grup de l'oposició suggereix "l’atenció especialitzada dels infants amb dificultats, l’accés a l’educació en igualtat d’oportunitats i el pagament de lloguers i factures de subministraments bàsics". Compromís assenyala, també en l'àmbit social, que "la situació de confinament ha empitjorat l’estat de salut físic i psicològic de les persones grans en situació més vulnerable", i per això ha proposat una sèrie d’actuacions extraordinàries per donar suport a la gent gran sola, com ara el reforç de l’atenció domiciliària, la instal·lació del servei de teleassistència i l’acompanyament i seguiment telefònic diari.

Davant la davallada generalitzada d’ingressos, el grup encapçalat per Òscar Ordeig ha proposat "canvis significatius en el pagament de taxes i impostos municipals", tot elaborant una llista d’aquells pagaments que no s’haurien de cobrar a ningú mentre duri l’estat d’alarma, d'altres que es poden deixar de pagar i altres que haurien de rebre un tracte especial (ajornaments, fraccionaments i sense recàrrecs).

Compromís també ha subratllat que des de l'inici de la crisi sanitària ha fet arribar a l’equip de govern "en diverses ocasions" la necessitat de millorar la neteja de la ciutat en general i de la desinfecció. Per aquest motiu, ha proposat l'elaboració i posada en marxa d’un Pla especial de neteja i desinfecció de carrers, mobiliari urbà i equipaments municipals.

En l’àmbit de la participació municipal, expliquen, "des del primer dia del confinament, Compromís va demanar a l’equip de govern la utilització de les noves tecnologies per mantenir reunions periòdiques i celebrar les Juntes de Govern Local, les Comissions Informatives i els Plens Municipals per via telemàtica, per tal de poder aprovar mesures per fer front a la crisis". I pel que fa a la comunicació, "essencial en un context de crisi", han reiterat la necessitat "d’una informació i comunicació veraç i contínua, que es concreta en la petició de redacció d’un comunicat diari amb dades actualitzades d’interès per a la ciutadania, l'elaboració d’un recull de les ajudes aprovades des de les diferents administracions, la millora de l'exposició de la informació a la pàgina web de l’ajuntament i la publicació d’un nou calendari fiscal".

De cara a les famílies, Compromís aposta per "assegurar que els nostres infants, després de mesos de confinament a casa, passin un estiu com es mereixen i com necessiten". Per això, ha proposat a la regidoria d’educació i infància una programació especial del casal d’estiu amb "més horari, més activitats a la natura i més beques".

Finalment, "en un moment en què la solidaritat ha d’emergir per part de tothom", el grup municipal destinar el 30% de les dietes, assistències i salaris dels regidors i regidores de l’Ajuntament per a finalitats sanitàries o socials, per pal·liar els efectes del COVID-19.

Mostrar formulari de contacte