Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís per Peramola presenta una moció per fer front a la despoblació a través de la microeconomia local

Compromís per Peramola presenta una moció per fer front a la despoblació a través de la microeconomia local

El text, que es debatrà al setembre en el pròxim ple municipal, proposa crear una taula de treball, aprofitar l'excedent de les petites explotacions agràries i rehabilitar habitatges rurals, entre d'altres

Peramola (Foto d'arxiu/Peramola)
Peramola (Foto d'arxiu/Peramola)
20/08/2020 12:15

Compromís per Peramola presentarà en el pròxim ple del municipi una moció que té com a objectiu fer front a la despoblació mitjançant la microeconomia local. La proposta, que es debatrà al setembre, es contextualitza en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19.

El text exposa la necessitat de crear una taula de treball per establir objectius d'acció, com l'aprofitament de l’excedent de petites explotacions agràries al municipi, establint un sistema d’arrendament d’ús, amb la vinculació d’una empresa pública municipal o comarcal que doti de les instal·lacions necessàries per al cultiu hortofructícola, destinant el seu ús per a noves i nous pobladors.

Una altra proposta és destinar els excedents de producció d’autoconsum als bancs d’aliments comarcals establint relacions d’intercanvi. A més, la moció planteja que es rehabilitin habitatges rurals i es destini el seu ús per a nouvinguts. Així mateix, s’insta a impulsar la vinculació integral de l’escola rural al territori, amb un bon projecte educatiu, potenciant el treball cooperatiu, el respecte a la diversitat i la relació amb l’entorn, per afavorir l’establiment de nous habitants, flexibilitzant matrícules, proporcionant incentius i formació especialitzada als mestres, garantint els serveis de transport i menjadors escolars així com el suport a les AMPA per a activitats extraescolars.

El cinquè punt de la moció assenyala la necessitat de desenvolupar una estratègia de mobilitat que garanteixi la comunicació i connectivitat amb les grans infraestructures de comunicació i l’accés als serveis públics que es presten a les ciutats per assegurar l’accés en equitat i igualtat d’oportunitats a la ciutadania.

El text que es debatrà contempla demanar als ajuntaments i Consells Comarcals de la demarcació que donin suport a la moció, així com traslladar l’acord al Govern de l’Estat, al Govern de la Generalitat i als ajuntaments de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

 

Mostrar formulari de contacte