Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa que el Sant Hospital recuperi l'especialitat de dermatologia

Compromís proposa que el Sant Hospital recuperi l'especialitat de dermatologia

El grup municipal demana fer una anàlisi dels serveis sanitaris que necessita el centre mèdic i que es reverteixi "la pèrdua d'especialitats, habitacions i personal"
Instal·lacions del Sant Hospital de la Seu
05/07/2018 19:45

El grup de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà al proper plenari, aquest dilluns vinent, una moció en què proposa la recuperació de l'especilitat de dermatologia al Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

En el text, la formació municipal denuncia que els darrers anys el centre mèdic urgellenc "ha perdut pressupost, especialitats bàsiques, habitacions i personal", fet que consideren que ha provocat "un perjudici important per als ciutadans de la Seu". Compromís lamenta el fet que les derivacions per diferents motius "obliga molts urgellencs i urgellenques a desplaçar-se a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, a 140 quilòmetres de distància, o bé a Barcelona".

Per això, a la mateix moció demanen "fer una anàlisi dels serveis sanitaris i definir aquells que són necessaris", ja sigui "per la pèrdua d’especialistes, proves diagnòstiques o tractaments dels darrers anys" o bé "pel fet de potenciar la concentració de serveis sanitaris als hospitals de grans dimensions".

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, creu que hi ha "poca freqüència de les visites d’algunes especialitats" o que en alguns casos "directament, s'ha eliminat l’especialitat de la cartera de serveis públics que ofereix l’Hospital". Entre aquestes esmenta la de dermatologia, "que actualment no s’ofereix a l’hospital, almenys de manera gratuïta per a tots els ciutadans", matisa. I és que, malgrat no disposar de visites de dermatologia per sistema públic, "sí que hi ha visita privada i de pagament, amb un import molt car", assegura Ordeig.

Per tot plegat, el primer grup de l'oposició creu que "cal recuperar aquesta especialitat com més aviat millor i eliminar així els molestos desplaçaments evitables". Finalment, apunten que per millorar el centre “una de les primeres passes és anar recuperant especialitats i la dermatologia hauria de ser una de les prioritats”.