Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa que els permisos de treball per a fronterers passin per l'OTG de la Seu

Compromís proposa que els permisos de treball per a fronterers passin per l'OTG de la Seu

La moció planteja que l'oficina urgellenca faci un primer triatge mitjançant un acord entre la Generalitat i el Govern d'Andorra. Òscar Ordeig creu que cal aprofitar la proximitat amb el Principat per reduir l'atur

OTG de la Seu
OTG de la Seu
05/05/2016 10:30

El grup municipal de Compromís X La Seu presentarà al proper plenari, aquest dilluns vinent, una moció en la qual proposa que les ofertes de treball per a fronterers d’Andorra passin un primer triatge a l’Oficina de Treball de la Generalitat a La Seu.

Segons Compromís, aquesta mesura hauria de passar per un acord de col·laboració entre el Govern d'Andorra i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Per això, es demana que l’Ajuntament de La Seu sol·liciti formalment a l'executiu andorrà que s'arribi a aquest pacte amb la Generalitat.

El Govern Andorrà va aprovar recentment, mitjançant un decret, un contingent de fins a 498 autoritzacions de residència i de treball fronterer fins al 31 d’octubre del 2016. Compromís creu que "per aprofitar aquestes oportunitats laborals s’hauria d’aconseguir un acord de col·laboració amb el país veí, per tal que els urgellencs i les urgellenques puguin tenir una preferència en la contractació d’aquestes autoritzacions d’ofertes de feina, o en d'altres que al llarg del temps es puguin anar oferint".

El portaveu de la formació, Òscar Ordeig, creu que "fins a data d’avui, les accions per tal de prioritzar les persones residents a la Seu en les ofertes de treball a Andorra no han donat els seus fruits". Ordeig planteja la proposta "amb l’objectiu de minimitzar els efectes de la crisi i les dificultats per a la cerca de feina per a les persones aturades". En aquest sentit, el regidor recorda que "la Seu pateix un atur molt alt en comparació amb altres llocs del territori de muntanya i de Catalunya" i que "per tant, caldria aprofitar el veïnatge per rebaixar aquestes taxes tan desfavorables".

Mostrar formulari de contacte