Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu rebutja l'augment de preu del menjador de la Llar d'Infants Els Minairons

Compromís X La Seu rebutja l'augment de preu del menjador de la Llar d'Infants Els Minairons

El grup municipal afirma que s'ha apujat "fins al màxim que preveu la llei" i planteja rebaixar-lo un 10% "com a mínim" i concedir més beques. L'equip de govern recorda que el preu el marca IAUSA i que ja hi ha ajuts per a aquells casos de famílies amb dificultats

Llar d'Infants Municipal Els Minairons
Llar d'Infants Municipal Els Minairons
28/10/2020 18:30

Compromís X La Seu presentarà al proper plenari, aquest dilluns vinent, una moció en la qual mostra el seu rebuig a l’augment de preu del menjador escolar de la Llar d’Infants Municipal Els Minairons. El primer grup de l'oposició proposa que aquest preu "es rebaixi un 10% com a mínim" i demana més beques per a "famílies en situació desfavorida".

Carlota Valls, regidora de Compromís, opina que “per si no hi havia prou amb la pujada de preu dels menjadors a primària i secundària, ara apugen també el de la llar d’infants", i creu que "els polítics de Junts i ERC no s’han adonat en quina situació es troben moltes famílies". La també consellera comarcal assegura que l'Alt Urgell és "la comarca amb els preus més alts en menjadors escolars, els màxims que permet la llei", i ho qualifica de "vergonya”. Alhora, volen demanar a l’equip de govern "si aquesta decisió l’han pres consultant els representants de les famílies”.

Compromís considera que "des de l’administració s’ha de garantir, juntament amb les famílies, el dret a l’educació dels infants de 0 a 3 anys" i que "és competència de l’administració garantir que el primer cicle de l’educació infantil sigui de qualitat i estigui l’abast de qualsevol família que ho desitgi", com també "les necessitats de les famílies i les noves realitats socials". Per Valls la llar d’infants ha de permetre "fer compatibles les responsabilitats laborals amb les familiars" i tenir "un cost assumible per a l’economia familiar".

La moció també demana oferir un espai de migdia "de qualitat", a "un preu raonable", que inclogui el menjador, la migdiada o descans i el pati per complir "objectius pedagògics en l’educació integral dels infants" i ser alhora "una eina de conciliació per als seus progenitors". Sobre aquest punt, Compromí indica que el Decret 160/1996, de 14 de maig, "regula el servei escolar de menjador als centres educatius de titularitat del Departament d'Educació i en el seu article 14 estableix que el Educació determinarà, per a cada curs escolar, el preu màxim de la prestació del servei escolar de menjador per als centres educatius que en depenen".

També esmenten que una resolució del 24 de març de 2020 determina el preu màxim de la prestació del servei escolar de menjador dels centres educatius de titularitat del Departament d'Educació per al curs 2020-2021. Aquest punt va fixar el preu màxim en 6,33 euros/alumne/dia, IVA inclòs, i de 6,96 € pels comensals esporàdics (menys de tres dies a la setmana). Segons Compromís, l'equip de govern "ha decidit augmentar el preu de l’espai de migdia de la llar d’infants municipal Minairons fins el màxim que permet la llei".

Resposta de l'equip de govern

Per part de l'equip de govern, la regidora d'Educació, Núria Tomàs, ha respost a la presentació d'aquesta moció tot recordant que el preu del menjador de la Llar Els Minairons el marca la societat d'àmbit comarcal Iniciatives Alt Urgell (IAUSA), que gestiona els menjadors escolars d'acord amb la concessió per part del Consell Comarcal. En aquest sentit, Tomàs indica que en aquest cas l'Ajuntament de la Seu es limita a aplicar el preu fixat per la concessionària.

A més a més, des del govern municipal han assenyalat que l'any passat ja es va ajornar un augment previst en aquest preu per equipara-lo al marcat per IAUSA; i que, tot i que van estar meditant aturar aquesta mesura un any més, finalment van considerar necessari fer-lo efectiu tenint en compte que en cas contrari aquest percentatge l'ha d'anar assumint l'Ajuntament, cosa que podria posar en qüestió la viabilitat econòmica del servei.

Tot i això, Núria Tomàs ha subratllat que el consistori ja concedeix sempre beques en aquells casos de famílies que tinguin dificultats econòmiques per assumir aquest increments. Per a la resta de casos, Tomàs entén que l'augment és assumible per a totes aquelles famílies amb les quals es tingui constància que tenen ingressos suficients per pagar el preu fixat.

Mostrar formulari de contacte