Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís reclama la creació d'una Taula del Tercer Sector de la Seu

Compromís reclama la creació d'una Taula del Tercer Sector de la Seu

El grup municipal demana que l'Ajuntament lideri un òrgan que veu "imprescindible per lluitar contra la desigualtat social". La proposta es presentarà al proper Consell de Solidaritat i Cooperació
Centre Cívic El Passeig
23/07/2019 14:25

El grup de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha reclamat que el consistori urgellenc lideri la creació d'una Taula del Tercer Sector a la ciutat. La formació municipal considera "imprescindible" aquest òrgan perquè "diferents entitats socials de la ciutat i l’Administració puguin no només treballar veritablement de forma conjunta, sinó també detectar necessitats i establir les estratègies més adequades per donar les respostes més adequades".

Compromís assegura que les entitats fa temps que ho demanen i advoca perquè "no se n'exclogui ningú, doncs en la lluita pels valors d’igualtat i solidaritat tothom és benvingut i sempre s’ha de mirar de sumar esforços". En aquest sentit, consideren que "cal desenvolupar un nou paradigma de relació entre l’Administració pública i les entitats del Tercer Sector", que s'ha de basar en "un major paper de les organitzacions en la definició de polítiques públiques, que permeti establir una relació de col·laboració basada en l’existència d’objectius comuns i un marc d’actuació global", però alhora "preservant el paper de les entitats com a portaveu, font de pressió i denúncia social".

El grup recorda que el tercer sector és "el conjunt d’organitzacions privades, sense ànim de lucre, que tenen com a objectiu final aconseguir la promoció de les persones, reduir les desigualtats sòcio-ecònomiques i evitar l’exclusió social", i sorgeix en contraposició al "primer sector" -amb què es coneix el sector públic, o bé al “segon sector”, que fa referència a l’empresa privada. Engloba tres grans grups: les entitats d'acció social, les d'ajuda al desenvolupament i totes aquelles entitats que, tot i que poder participar en activitats econòmiques, tenen una organització cooperativa o horitzontal.

El Tercer Sector, apunten des de Compromís, "ha anat adquirint en els darrers anys un pes significatiu en la societat, però tot i que cada vegada hi ha més administracions que hi fan convenis, encara són molts els que consideren les organitzacions no lucratives com un instrument més que no pas com un company de viatge", segons es recull al Llibre Blanc del Tercer Sector cívic i social de la Generalitat.

Mostrar formulari de contacte