Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís reclama més mesures per conciliar vida familiar i laboral a l'estiu

Compromís reclama més mesures per conciliar vida familiar i laboral a l'estiu

El grup municipal veu "insuficient" l'oferta del casal municipal perquè només contempla els dies laborables. L'equip de govern respon que el calendari s'adapta a la demanda existent i recorda que la Seu és de les poques ciutats amb Llar d'Infants oberta tot l'estiu

Llar d'Infants Municipal Els Minairons
Llar d'Infants Municipal Els Minairons
29/08/2019 17:05

El grup municipal de Compromís X La Seu creu que calen "més mesures per conciliar vida laboral i familiar a la Seu". Concretament, el grup municipal veu insuficient l'oferta del Casal Municipal d'Estiu pel fet que "només s'ofereix en 39 dels 82 dies de vacances escolars, i només als matins". Aquest servei públic funciona els dies laborables d'estiu, tant al juliol com a l'agost, un fet que l'equip de govern defensa tot recordant que hi ha poques ciutats de les dimensions de la Seu que presentin una oferta municipal semblant.

En un comunicat, Compromís ha manifestat que "l'arribada de les vacances escolars suposa un veritable maldecap per a un gran nombre de famílies" en aquells casos en què els progenitors treballen i creuen que "no hi ha cap opció que els hi solucioni el problema al 100%". Hi afegeixen que "quan es tracta de parelles que la feina els hi permet es reparteixen les vacances: mentre un treballa l'altre té cura dels fills, i després canvi de torn, però ningú fa veritables vacances". Carlota Valls, regidora de CXLS, opina que "el recurs del casal d'estiu és una mesura parcial" perquè els dies en què està obert "representa només la meitat de les vacances, només és al matí i els dies laborables". En aquest sentit, addueixen a famílies en què els progenitors treballen en ara hotels, restaurants o serveis turístics i han de treballar el cap de setmana.

Valls també apunta que "d'altres famílies recorren als padrins", sobre els quals creu que "gaudir del néts una estona és una alegria, però haver de cuidar-los tot l'estiu és una tortura" i que "també tenen dret a gaudir de l'estiu i no suportar aquesta càrrega" que considera que "afecta la seva salut física i psicològica". Pel que fa als serveis de cangur o activitats de lleure privades, la regidora conclou que "té un cost que moltes famílies no poden afrontar" i que en bona part "se solen concentrar en els mateixos dies que el casal municipal". A tot plegat, Compromís hi afegeix que veuen "insuficient" l'oferta de beques per a activitats a l'estiu".

Valls, finalment, creu que l'ajuntament "segrega els infants considerats en situació de risc social, als quals se'ls col·loca en un casal a part" i conclou que el consistori "ha de mostrar sensibilitat i actitud proactiva", com també que el casal "des del punt de vista d'educació en el lleure pot ser molt positiu, però des de la perspectiva de la conciliació és del tot insuficient".

Resposta de l'equip de govern

En nom de l'equip de govern, la tinent d'alcalde Núria Tomàs ha respost tot recordat que, en els "82 dies" als quals fa referència Compromís, el grup de l'oposició hi compta la franja que va des del 22 de juny fins a l'11 de setembre i que, a banda dels caps de setmana, hi han inclòs també tots els dies festius (Sant Joan, Sant Ot, Santa Maria, la Festa Major i la Diada).

Tomàs detalla que enguany el Casal Municipal ha funcionat de l'1 de juliol al 23 d'agost i que, tal com es fa sempre, s'ha acabat just el dia que comença la Festa Major perquè dels altres anys s'ha constatat que a partir d'aquell dia "no hi ha gaire demanda", cosa que també passa amb l'última setmana de juny. En aquest sentit, la regidora matisa que si enguany han estat 39 dies és perquè el primer dia de Festa Major era més aviat que en d'altres ocasions.

A aquests fets, l'equip de govern hi afegeix que, a banda del Casal Municipal d'Estiu, per les vacances escolars l'Ajuntament també ofereix cada any la Llar d'Infants Municipal, que continua oberta "tot l'estiu i amb l'horari normal". Per això, subratllen que "segurament hi ha poques ciutats a Catalunya que presentin aquesta oferta, amb el casal d'estiu i la llar d'infants oberts al juliol i també a l'agost".

Pel que fa a la presència d'infants amb necessitats especials, Núria Tomàs assegura que és "un aspecte que es té en compte", si bé recorda que és una qüestió en la qual l'Ajuntament "hi és molt a damunt" per tal d'assegurar-ne la integració. Tomàs ha explicat que tenen la intenció d'integrar-los plenament al casal municipal, si bé ha recordat que això implica haver de contractar més personal, i personal especialitzat, juntament amb vetlladors i educadores".

Mostrar formulari de contacte