Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís reclama novament una rebaixa de la zona blava a la Seu

Compromís reclama novament una rebaixa de la zona blava a la Seu

El grup municipal demana que s'apliqui la moció aprovada per unanimitat el febrer de 2017, que preveu una renegociació de la concessió amb SABA. Consideren necessària la revisió per incentivar el comerç del centre urbà

Zona blava al carrer de Llorenç Tomàs i Costa
Zona blava al carrer de Llorenç Tomàs i Costa
07/06/2018 12:55

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Seu ha reclamat novament una rebaixa del preu de la zona blava al centre de la ciutat. La petició es refereix a la moció aprovada per unanimitat el febrer de 2017, en què el consistori va acordar renegociar la concessió.

Compromís argumenta que "una de les preocupacions principals dels ciutadans i ciutadanes de la Seu segueix sent el tancament de comerços i la seva difícil sostenibilitat de cara al futur, per això cal actuar urgentment sense deixar passar més temps". El seu portaveu, Òscar Ordeig, creu que "un dels aspectes que no afavoreix la bona marxa dels comerços és la distribució d’aparcaments gratuïts i de zona blava" i concretament, el fet que el supermercat Mercadona compti amb "més de 400 aparcaments gratuïts, mentre al centre històric i les zones més comercials són tots de pagament" amb unes tarifes que Ordeig considera "força elevades".

El contracte està adjudicat a l’empresa SABA per una xifra de 227 euros per plaça d’aparcament. Tenint en compte que hi ha 550 places a la nostra ciutat, el que en recapta l'Ajuntament suma un total de 124.850 euros cada any. Compromís X La Seu creu que "l’ajuntament no ha de tenir afany recaptatori, sinó utilitzar l’eina de la zona blava per garantir una rotació adequada de l’aparcament on hi ha més afluència de gent i on predominen els comerços". I hi afegeixen que "s’ha de procurar facilitar, a tota aquella gent que visita la ciutat per anar al mercat, comerços o tan sols a fer turisme, que puguin trobar aparcament sense la pressió constant de pagar la zona blava amb l’amenaça de sanció econòmica".

Per tot plegat, Compromís tornarà a demanar aquesta renegociació "per tal d’afavorir les compres al centre de la ciutat, donada la nova situació que viu La Seu després de l’obertura del Mercadona i les 300 places gratuïtes que hi ha al seu abast". Ordeig conclou que “cal actuar d’una vegada per dinamitzar la zona comercial de La Seu i una rebaixa de les tarifes de la zona blava és un punt d’inici”.

Mostrar formulari de contacte