Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís vol que el Parador de Turisme de la Seu torni a obrir tot l’any

Compromís vol que el Parador de Turisme de la Seu torni a obrir tot l’any

Òscar Ordeig creu que no té cap sentit que es torni a tancar l'establiment hoteler. El grup municipal presentarà una moció per donar suport a la instal.lació i els seus treballadors

Parador de Turisme de la Seu
Parador de Turisme de la Seu
07/10/2015 17:55

Compromís X La Seu vol que el Parador de Turisme de la Seu d'Urgell torni a obrir tot l'any i així ho expressarà en una moció que serà debatuda en el proper ple municipal. La proposta té com a objectiu expressar el suport del consistori urgellenc a l'establiment i els seus treballadors, instant la Direcció General de Paradors Nacionals a no prorrogar el tancament temporal que s'hi aplica des de l'any 2012.

El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, afirma que el Parador de la Seu és "una infraestructura turística molt important per a la ciutat i per al Pirineu" i assenyala que es tracta "d'una oferta hotelera de qualitat, clau en la dinamització i el desenvolupament econòmic de la zona". Ordeig també subratlla que els últims anys el nivell d'ocupació i rendibilitat de la instal.lació ha evolucionat d'una manera molt positiva, ja que el ministre d’Indústria, Energia i Turisme del govern d’Espanya, José Manuel Soria, ha assegurat que es tancarà l'any amb un increment d'ocupació de 4,4 punts i un augment del 8,4% en el número d'habitacions utilitzades.

Compromís X La Seu recorda que durant els darrers tres anys la Direcció General de Paradors Nacionals ha tancat diversos establiments de la xarxa nacional i ha aplicat aturades temporals en d’altres hotels, com és el cas de l'establiment de la Seu. L’any 2012 es va formalitzar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va obligar al tancament del parador urgellenc durant 40 dies, la qual cosa també va comportar "una pèrdua de drets laborals dels treballadors de l’empresa".

Òscar Ordeig creu que “no tindria cap sentit que en un context d’una moderada recuperació econòmica es tornés a aturar l'activitat de l'establiment, limitant l’oferta turística d’una instal·lació privilegiada i provocant una fugida dels turistes de la temporada d’hivern cap a hotels d'Andorra”.

Mostrar formulari de contacte