Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís vol que la Seu suspengui les contractacions amb EFIAL

Compromís vol que la Seu suspengui les contractacions amb EFIAL

El grup municipal també sol·licita tancar la Societat d'Habitatge i Urbanisme (HIULS) i anul·lar l'últim contracte amb la consultoria. La petició es debatrà dilluns en el ple municipal
Ajuntament de la Seu (Foto: Compromís X La Seu)
08/07/2016 14:15

Compromís X La Seu presentarà dilluns vinent, 11 de juliol, una moció durant el proper ple municipal de la Seu d’Urgell en què sol·licitarà que es doni compliment a l’acord aprovat el passat mes d'abril de no tornar a contractar l'empresa Efial sense concurs públic i que s'anul·li un nou contracte de 4.000 euros que se li ha atorgat "a dit" en la passada Junta de Govern.

El principal grup de l'oposició considera que la darrera contractació no respecta l'aprovació del plenari de no continuar treballant amb aquesta consultoria fins que no es resolguin els processos judicials oberts. Compromís també assenyala que l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, contradiu la seva pròpia paraula, "ja que el mateix dia de la celebració del plenari en qüestió, l'equip de govern va assegurar que no es realitzaria cap altre nou contracte d’assessorament sense convocatòria pública".

El grup urgellenc recorda que aquest dimarts s'ha dut a terme l’anomenada operació “Térmyca”, "en què l’autoritat judicial ha realitzat 12 detencions, entre els que hi ha el president d'Efial, Antoni Martos, i ha efectuat més de 50 registres i requeriments a ajuntaments de tot l’Estat espanyol". L’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha estat un dels consistoris que ha rebut un requeriment judicial d’informació, amb la sol·licitud que es lliurin al jutge tots els expedients de contractació amb Efial.

Liquidació d'HIULS

Des de la creació de la consultoria Efial, l’any 2007, fins a l’actualitat, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha adjudicat sense concurs públic contractes d’assessorament per prop de 600.000 euros. Molts dels contractes han estat assignats des de l'empresa Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULS), que va ser assessorada per EFIAL. En aquest sentit, Compromís X La Seu, a més de demanar l’anul.lació de l’últim contracte amb Efial posterior a l’acord del ple d'abril, també farà la petició que s’iniciï el procediment per liquidar la societat HIULS i retornar les seves competències a l’Ajuntament.

Estudis

En relació amb Efial, l'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu ha subratllat que les contractacions amb aquesta consultora es duen a terme des de mitjans de la dècada de 1990, i que els darrers anys ja s'ha treballat per respondre als diversos requeriments que s'han fet per part del Ministeri d'Hisenda espanyol. En aquest sentit, l'alcalde Albert Batalla, ha apuntat que els estudis d'Efial han estat útils per a l'Ajuntament ja que els han ajudat a absorvir "el gruix de feina superior respecte a les finances municipals, que han requerit la contractació de professionals externs".

Pel que fa al procediment administratiu ordinari del jutjat, Batalla recorda que el consistori "ja va fer públic al seu dia un informe de la Secretaria i la Intervenció municipals on es constatava: que tots els contractes subscrits amb Efial s'havien tramitat correctament; que totes les tasques encomanades eren necessàries, i que totes les tasques que s’havien encomanat havien estat realitzades". En conseqüència, l'Ajuntament "manifesta la seva tranquil·litat sobre aquesta qüestió, reitera la seva voluntat de transparència i col·laboració amb la justícia, i lamenta que fets com aquests puguin tacar la reputació de la institució".

Mostrar formulari de contacte