Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu, crític amb els carregadors per a vehicles elèctrics al carrer del Bisbe Benlloch

Compromís X La Seu, crític amb els carregadors per a vehicles elèctrics al carrer del Bisbe Benlloch

Òscar Ordeig qüestiona la ubicació, l’impacte visual, el procediment de licitació i que deu dels punts siguin per a una sola marca. L'equip de govern defensa l'aposta per la sostenibilitat que suposa el nou servei

Punts de càrrega per a cotxes elèctrics a la Seu
Punts de càrrega per a cotxes elèctrics a la Seu
14/06/2018 13:25

Compromís X La Seu s'ha mostrat crític amb els carregadors elèctrics ubicats al carrer del Bisbe Benlloch de la Seu d'Urgell, prop del Parador de Turisme. El grup municipal qüestiona la ubicació de les màquines, l’impacte visual i el procediment de licitació i adjudicació que s'ha utilitzat.

El partit urgellenc relata que el 28 de novembre de l'any passat, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va fer un decret d’alcaldia en el que convocava la licitació per donar una concessió per a l’ocupació de la via pública per a la instal·lació dels punts de recàrrega, i que el 15 de setembre de 2017, va fer l'adjudicació també per decret a una empresa privada. El principal grup de l'oposició al consistori titlla "d'inacceptable" aquest sistema, perquè "és el menys transparent" i perquè es va fer sense consultar-ho a la resta de partits polítics. L'acord contempla que l'adjudicatari ha de pagar 120 euros per plaça i any (1.440 euros), amb una durada de concessió de 15 anys, prorrogables a un any més.

Compromís també rebutja "de manera contundent" la ubicació dels carregadors, que considera "inadequada" perquè té un impacte visual elevat. Per altra banda, el grup també denuncia que 10 de les 12 màquines instal·lades només serveixen per a una marca concreta de vehicles i, per tant, se'n limita molt l'ús. La seva aposta és la instal·lació de carregadors universals que puguin utilitzar tots els cotxes. El portaveu de Compromís per La Seu, Òscar Ordeig, assenyala, insistint en la importàcia de la sostenibilitat, que "la transparència és un principi fonamental en totes les gestions de l’ajuntament i en el cas de la licitació i adjudicació dels carregadors elèctrics no s’ha fet correctament", i afegeix que "la ubicació escollida és la pitjor per l'impacte que suposa".

A aquest nou servei també s'hi ha referit justament aquest dijous l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, en el marc de l'inici de la Trobada Empresarial. Batalla ha defensat l'aposta de l'Ajuntament per situar la Seu com el referent del Pirineu pel que fa a punts de càrrega per a cotxes elèctrics, i ha aprofitat per recordar que "es dóna la coincidència que el creixement sostenible és el tema central de debat que s'ha escollit enguany per a la Trobada". En aquest sentit, el batlle urgellenc també ha esmentat el fet que a les ponències d'aquest divendres hi intervindrà precisament el director general de Tesla a l'Estat espanyol, Jorge Milburn, que parlarà de l'aposta pels vehicles elèctrics en el marc de la transició energètica i la "disrupció digital".

L'alcalde urgellenc conclou que "l'aposta de la ciutat per créixer de manera sostenible i respectuosa amb el medi es reflecteix en aquest projecte i en d'altres que s'han desenvolupat al llarg dels anys", com ara la incorporació de cotxes elèctrics a la flota municipal.

Mostrar formulari de contacte