Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu demana a TV3 una rectificació pel programa 'Sense ficció' sobre el contraban

Compromís X La Seu demana a TV3 una rectificació pel programa 'Sense ficció' sobre el contraban

El grup municipal indica que l'espai emès el passat mes de juny va ser "una recreació exagerada i falsa sobre el territori". En una moció es qüestiona el paper de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i es denuncia la utilització de TV3 per fer un judici paral·lel a l’exalcalde Ausàs

06/09/2015 17:55

Compromís X La Seu presentarà en el ple municipal d'aquest dilluns, 7 de desembre, una moció en què es proposa demanar a la televisió pública de Catalunya (TV3) una rectificació pública arran de la imatge de la Seu d'Urgell mostrada en el programa 'Sense ficció - Contraban', emès el passat mes de juny.

Aquesta proposta segueix la línia que el portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va iniciar al Parlament de Catalunya poc després de l’emissió, quan va traslladar el malestar generat a la ciutat al conseller de la Presidència, Francesc Homs.

La moció qüestiona que el documental no va mostrar en cap moment el patrimoni natural, cultural i gastronòmic de la Seu, ni la potencialitat de la ciutat. El text també assenyala que en el reportatge no hi ha rigor informatiu i que els testimonis van ser, en la seva majoria, figurants. "Es van mostrar situacions majoritàriament recreades i acompanyades per insinuacions contínues, com que el contraban a la Seu és l’activitat de la majoria de la seva gent", indica.

En aquest sentit, la proposta també argumenta que el programa "semblava que tingués una intenció d'escarni públic i judici paral·lel vers l'exalcalde i exconseller Jordi Ausàs, amb imatges gratuïtes que no aportaven cap informació rellevant al documental".

Compromís creu que, "amb diners de tots i des d’un mitjà públic de comunicació com és TV3, es va embrutar la imatge de la ciutat, distorsionant la realitat, mitjançant falsedats". A més, els regidors del grup lamenten que les intervencions dels representants públics del territori "no van aportar tampoc cap defensa ferma de la Seu i de la comarca de l’Alt Urgell".

Perjudici a la imatge de la ciutat

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, opina que “el ple de l’Ajuntament de la Seu, que representa a tots els veïns i veïnes de la ciutat, ha de reclamar formalment una rectificació pública a TV3 i demanar-li que recuperi la seva neutralitat, veracitat i imparcialitat”. Ordeig recorda que el reportatge va provocar un sentiment unànime de rebuig vers el contingut, "més encara en el moment de la retransmissió, just després de les eleccions municipals".

"La televisió pública hauria de tenir com a valors més importants la imparcialitat, la pluralitat i la veracitat. En aquest cas no ha estat així, col·laborant a empitjorar la imatge de la Seu i de tota la comarca de l’Alt Urgell, que ja pateix prou la crisi i una despoblació creixent", assenyala Ordeig.

Mostrar formulari de contacte