Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X Peramola impugna l'aprovació de l'inici d'expedient per a la finca del Castell

Compromís X Peramola impugna l'aprovació de l'inici d'expedient per a la finca del Castell

El grup municipal vol que s'anul·li el tràmit tot adduint "defectes de fons i forma". Aquest punt es va aprovar en ple extraordinari divendres passat
Edifici de l'antic Castell de Peramola (Foto: arxiu)
18/05/2021 11:40

Compromís X Peramola ha presentat a l'Ajuntament peramolí un escrit d'impugnació al ple extraordinari de divendres passat, dia 14, en el qual es va aprovar l'inici de l'expedient per a la determinació del preu just, mitjançant peça separada, de l'immoble del número 12 del Cap del Carrer, on hi ha les restes de l'antic Castell de la població. Aquest punt es va aprovar per àmplia majoria, amb el vot favorable dels 6 regidors de l'equip de govern.

Concretament, Compromís ha impugnat el punt sisè d'aquest acord. El regidor socialista, Toni Mas, creu que en el procediment administratiu hi ha hagut una "infracció" perquè s'hi "ometen dades o documents que preceptivament s'hi hagin d'incloure". Mas sosté que la parcel·la a la qual es fa referència, amb el codi 1.228, és una part de la finca 1.222, i que segons l'històric cadastral que figura a l'expedient d'expropiació "fa referència a només dues sales de la zona en ruïnes, que el cadastre va inscriure com a magatzem". L'escrit d'impugnació també afirma que l'Ajuntament exerceix les funcions de punt d'informació cadastral i qüestiona "l'absència a l'expedient de cap referència a les taxes que s'haurien abonat sobre la finca, i les seves diferents parts", un element que creuen que "n'ajudaria a determinar els diferents propietaris o responsables davant la manca de manteniment que pateix el conjunt arquitectònic del Castell de Peramola".

La petició també qüestiona la tasca de l'arquitecte municipal, Joan Carol, perquè Toni Mas opina que tot i que fa a aquesta funció "no és funcionari de carrera", cosa que comporta una certa independència en els informes tècnics. Mas també creu que l'informe "genera dubtes sobre allò que consta certificat i inscrit als organismes públics. A banda d'això, el regidor considera que "els seus informes presenten incongruències amb la realitat física, cosa que es repeteix que en aquest i en d'altres expedients". Per tot plegat, Compromís vol que s'anul·li l'expedient tot adduint "defectes de fons i forma".

Actualment l'Ajuntament de Peramola vol restaurar la finca de l'antic castell. Per això, aquesta tardor passada va iniciar els tràmits per demanar a les administracions superiors subvencions, ja sigui a través del Departament de Cultura de la Generalitat o bé del Ministeri de Foment del govern espanyol, que destina una fracció del seu pressupost a millora del patrimoni. El consistori calcula que la intervenció té un cost de 400.000 euros i espera que la meitat, 200.000, els aporti la conselleria de Cultura.

Per poder-hi aspirar, el consistori ha iniciat paral·lelament els tràmits per expropiar l'edifici, després de no haver rebut una resposta satisfactòria dels quatre propietaris pel que fa a la necessitat de reparar-lo, atès que actualment està en un estat ruïnós que els darrers anys ha causat incidents al seu voltant.

Mostrar formulari de contacte