Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís X Peramola presenta una moció per modificar el Pla Urbanístic del municipi

Compromís X Peramola presenta una moció per modificar el Pla Urbanístic del municipi

El grup municipal addueix que a l'aprovació feta al 2012 es contemplava la revisió temporal per a actuacions en sòl urbà, i creuen que no s'han complert les previsions per a les quals es va crear
Peramola (Arxiu)
27/03/2020 09:45

El grup de Compromís a l'Ajuntament de Peramola ha presentat aquest dimecres una moció en la qual proposa modificar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). La proposta també planteja que aquesta revisió compti amb la participació dels grups municipals i amb suport tècnic del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat.

Segons exposa Compromís X Peramola, el POUM del municipi es va redactar el maig de 2012 i "contemplava una revisió temporal per a l'execució de polígons d'actuacions urbanístiques en sòl urbà". El pla preveia l'execució de residències en 10 polígons mitjançant el sistema de reparcel·lació", ja fos amb compensació o bé amb concertació. El grup municipal creu que "al cap de cinc anys, l'Ajuntament podria canviar el sistema de reparcel·lació en les modalitats d'iniciativa privada a la de pública o fins i tot amb l'expropiació si això suposés una major agilització de la consecució dels objectius". El text refós del pla es va aprovar el juliol de 2012, si bé al comunicat s'hi detalla que en aquell moment els regidors que hi van votar en contra van fer-ho en considerar que hi havia "arbitrarietat d'algunes de les disposicions".

El regidor de Compromís, Toni Mas, hi afegeix al text que després de l'aprovació "alguns propietaris van pretendre donar més cabuda a les seves finques a costa de camins i espais contemplats al mapa cadastral com a públics". Mas assegura també que dos veïns "han estat víctimes d'actes violents, premeditats o fortuïts", que vincula a "la usurpació de camins públics, usos i drets sobre finques".

Finalment, pel que fa a l'objecte de la moció, Compromís X Peramola diu que "les previsions de creixement econòmic i poblacional que augurava el Pla no només no s'han complert sinó que van en sentit contrari", i conclou que pot haver "afavorit" el que qualifiquen com "una certa elit", però "ha perjudicat a d'altres que van quedar fora dels sectors contemplats al pla", per la qual cosa en proposen la revisió.

Mostrar formulari de contacte