Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Concentració diumenge a la Seu per donar suport als refugiats

Concentració diumenge a la Seu per donar suport als refugiats

Els convocants s'oposen a l'acord entre la Unió Europea i Turquia que bloqueja la frontera i demanen que les decisions polítiques "donin prioritat a les persones"

Cartell de la concentració per donar suport als refugiats
Cartell de la concentració per donar suport als refugiats
06/04/2016 19:05

Un grup de veïns i veïnes de l’Alt Urgell ha convocat aquest diumenge, 10 d'abril, a les 19 hores, una concentració-assemblea a la font del passeig Joan Brudieu per donar suport a les persones refugiades i pressionar els governs, polítics i institucions perquè obrin les fronteres i prenguin decisions polítiques "que donin prioritat a les persones".

En un comunicat, els convocants expliquen que opten per la mobilització "després de veure amb impotència, tristor i ràbia, dia rere dia, la vergonyosa actuació de la Unió Europea que bloqueja i militaritza les seves fronteres, permetent i provocant la tragèdia dels refugiats provinents de guerres provocades i alimentades en gran mesura pels interessos econòmics europeus". El col·lectiu expressa la voluntat de fer sentir el rebuig a un drama "humanitari, social i polític".

Els veïns es mostren especialment crítics amb l'acord entre la Unió Europea i Turquia per continuar bloquejant les fronteres, "tot negant l'auxili als refugiats", malgrat que el mateix govern turc està "massacrant el poble kurd i col·laborant amb Estat Islàmic". També titllen les declaracions dels líders polítics i institucionals "de bones intencions absolutament inútils".

Mostrar formulari de contacte