Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Concentració de l'Esquerra Independentista de l'Alt Urgell amb motiu del Primer de Maig

Concentració de l'Esquerra Independentista de l'Alt Urgell amb motiu del Primer de Maig

L'acció, convocada per Arran, COS, CUP i Endavant, es durà a terme aquest diumenge a les 12 del migdia a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell
Concentració de l'EI de l'Alt Urgell amb motiu del Primer de Maig
28/04/2022 14:50

El col·lectiu d'Esquerra Independentista (EI) de l'Alt Urgell ha convocat una concentració per aquest diumenge, 1 de maig, per commemorar el Dia Internacional de la Classe Treballadora. L'acció, sota el lema 'Prenem el poder', es durà a terme a les 12 del migdia a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell.

La convocatòria té el suport d'Arran, COS, la CUP i Endavant. Des d'aquestes formacions han publicat un manifest amb motiu d'aquesta jornada en què, entre d'altres punts, afirmen que "la classe treballadora viu un atac a les condicions de vida" que consideren que "té un culpable clar, la burgesia", i hi afegeixen que "no existeix capitalisme sense crisi" perquè "es reestructura per garantir l'acumulació i la taxa de guany de la classe dominant mentre la classe treballadora s'empobreix". Pel que fa a l'encariment de l'energia i els productes bàsics, el col·lectiu l'atribueix a "l'esgotament dels recursos naturals, l'especulació financera i les tensions entre potències imperialistes" i consideren que "està sent carregat sobre el conjunt de la població, independentment del seu poder adquisitiu". També apunten que en aquest encariment "les grans energètiques", entre les quals esmenten Repsol i Iberdrola, augmenten els beneficis pels seus inversors descaradament" i que "els minsos augments salarials" pactats per la patronal CEOE i per CCOO i UGT, als quals qualifiquen de "sindicats grocs", han quedat "ben aviat en no res".

El document també apunta que "la patronal intenta abaratir costos de producció, reduint els salaris i obstaculitzant l'organització als llocs de treball de la classe treballadora", i assseguren que "els estats espanyol i francès han augmentat la seva capacitat de control social per prevenir qualsevol esclat de descontentament". Alhora, el manifest critica la nova Reforma Laboral, impulsada pel PSOE i Unidas Podemos, perquè la veuen "feta a mida dels interessos de la patronal, perpetuant així la precarització del mercat laboral". L'EI opina que les solucions passen per "la derogació de la Reforma Laboral i de la Llei d'Estrangeria, la nacionalització dels sectors estratègics, un habitatge digne per a totes, un sistema públic i de qualitat" i mesures "contra la precarització de les dones i la feminització de la pobresa".

Mostrar formulari de contacte