Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conferència a Puigcerdà de l'experta en literatura catalana contemporània Mita Casacuberta

Conferència a Puigcerdà de l'experta en literatura catalana contemporània Mita Casacuberta

La professora de la UdG i escriptora parlarà de com es representa l'amor en els llibres escrits per dones. L'acte, inclòs en les Conferències de l'AUCer, és aquest divendres (20.15 h) a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya

Arxiu Comarcal de Cerdanya (XAC)
Arxiu Comarcal de Cerdanya (XAC)
12/04/2019 08:35

Les conferències organitzades per Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), un dels eixos del programa d’activitats anuals de l’entitat, tornen aquesta setmana amb la presència de l’escriptora, professora i divulgadora Mita Casacuberta.

Aquest divendres dia 12, a partir d’1/4 de 9 del vespre a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, Casacuberta oferirà la conferència ‘No m’estimis massa, estima’m sàviament’. L’eix central de la seva intervenció serà el d’analitzar i explicar com hi apareix representat l’amor en la literatura escrita per dones.

Margarida Casacuberta Rocarols, nascuda a Olot el 1964, és doctora en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de professora titular del Departament de Filosofia i Filologia a la Universitat de Girona, on coordina des del 2009 el Grau de Comunicació Cultural, dirigeix la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporància imparteix classes de literatura catalana dels segles XIX i XX, matèria en la qual és experta.

Casacuberta és membre del Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània i ha centrat la seva recerca en l’estudi del Modernisme. Com a escriptora, és autora dels assaigs Santiago Rusiñol: vida, literatura i mite (1997) i Els noms de Rusiñol (1999). Com a traductora, ha adaptat al català El carnatge, d’Émile Zola, i les obres de Georges Perec Ellis Island i W o el record de la infantesa.

Mostrar formulari de contacte