Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Conferència sobre Montserrat Abelló a la Biblioteca Sant Agustí

Conferència sobre Montserrat Abelló a la Biblioteca Sant Agustí

Oriol Izquierdo, editor de l'obra 'Al cor de les paraules', n'explicarà la trajectòria poètica avui dimecres a 2/4 de 8 del vespre. Fins al 27 de febrer el centre urgellenc acull una exposició dedicada a l'autora

Exposició sobre Montserrat Abelló
Exposició sobre Montserrat Abelló
13/02/2019 12:50

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell organitza avui dimecres, a partir de 2/4 de 8 del vespre, una conferència sobre la poetessa i traductora Montserrat Abelló. La xerrada, a càrrec d'Oriol Izquierdo, tindrà lloc a la sala d'actes, a la quarta planta del centre de lectura.

La proposta cultural coincideix amb el fet que la Biblioteca acull fins al 27 de febrer una exposició sobre Abelló, que va morir ara fa poc més de quatre anys. Es parlarà de l'obra poètica de l'autora, tot començant per Vida diària, el seu primer llibre, publicat al 1963. I s'acabarà amb Dins l'esfera del temps, que va aparèixer al 1988. Tots els poemes estan recollits a l'obra Al cor de les paraules, del qual Oriol Izquierdo n'és l'editor. Izquierdo és professor a la Universitat Ramon Llull i col·laborador dels diaris El Punt Avui i La Vanguardia.

Montserrat Abelló i Soler, nascuda a Tarragona l'any 1918 i morta a Barcelona al 2014 (als 96 anys), va viure la infància i la joventut en diverses poblacions com ara Cadis, Londres i Cartagena, atès que el seu pare era enginyer naval. Al final de la Guerra Civil es va exiliar a França i posteriorment a Anglaterra i Xile, on va treballar a l'empresa del seu pare i com a professora d'anglès. L'any 1960 va tornar a Catalunya, on va treballar a la Institució Cultural del CIC fins a la jubilació.

La seva obra va destacar pel compromís amb el feminisme literari i va ser una de les fundadores del Comitè d'Escriptores del Centre Català del PEN Club Internacional. L'any 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi; i al 2008, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Mostrar formulari de contacte