Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Confirmats dos atacs d'ós a prop de la població de Betlan

Confirmats dos atacs d'ós a prop de la població de Betlan

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran indiquen que aquesta setmana s'han registrat dos incidents en ramats que pasturaven en una finca protegida amb pastor elèctric
Una de les ovelles atacades per l'ós a Betlan (Foto: Conselh Generau Aran)
04/05/2018 19:05

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han constatat dos atacs d'ós a ovelles que pasturaven en una finca protegida amb pastor elèctric al poble de Betlan. El primer dels atacs hauria tingut lloc la nit de dimecres a dijous i el segon, la nit passada. En el primer cas l'ós ha mort una ovella i, en el segon, un marrà.

Segons assenyala l'ACN, des del Conselh Generau s'ha expressat la sorpresa pel fet que aquests atacs han estat molt propers a la població, ja que el terreny on han tingut lloc marca el límit del poble amb la resta de prats. Cal recordar que l'any passat ja es va veure un plantígrad en una finca que toca al nucli urbà de Les. Segons indiquen les autoritats araneses, els incidents tenen una rellevància especial "perquè demostren que la proximitat a les poblacions no és cap inconvenient per als animals a l'hora d'atacar".

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau han documentat l'existència de petjades i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes. També han instal·lat càmeres trampa per poder fotografiar l'ós en el cas que torni al mateix indret. En aquests darrers anys, els atacs al bestiar oví més propers a les poblacions de l'Aran s'han produït a la primavera i han disminuït a l'estiu, tenint en compte que la tipologia deriva cap a ramats d'alta muntanya.

Mostrar formulari de contacte