Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Confirmen la sanció a un caçador furtiu que va abatre sense permís un isard a Espot

Confirmen la sanció a un caçador furtiu que va abatre sense permís un isard a Espot

Els fets es van produir l'any 2017 i després l'autor va penjar-ne una foto a Instagram. És un dels primers casos en què els Agents Rurals van detectar una infracció d'aquest tipus mitjançant les xarxes socials

Dispositiu de control de la caça d'isards al Pirineu (Foto: Agents Rurals / arxiu)
Dispositiu de control de la caça d'isards al Pirineu (Foto: Agents Rurals / arxiu)
19/12/2022 10:30

El TSJC ha confirmat la imposició d'una sanció de 3.068 euros, i la retirada del permís de caça, contra un caçador furtiu que va ser denunciat pels Agents Rurals l'any 2017 després d'abatre sense permís un isard al municipi d'Espot. Es dóna la circumstància que la infracció es va descobrir perquè l'autor mateix va penjar-ne una foto a Instagram després de la cacera, per vantar-se de la seva acció.

De fet, segons ha informat l'ACN de fonts properes al cas, aquest ha estat un dels primers cops en què les xarxes socials permetien als agents detectar un incompliment relacionat amb la caça furtiva. El tribunal ha desestimat el recurs d'alçada que havia interposat el caçador, que va capturar il·legalment l'isard sense autorització ni llicència de caça. L'home no podrà tornar a obtenir la llicència en 5 anys i, a part dels 3.068€ de la sentència, també haurà de pagar una indemnització de 2.103 euros al Departament d'Acció Climàtica, de qui depenen actualment les competències de caça.

Segons recull la sentència, els fets es van produir el novembre de 2017, quan el furtiu no només va abatre l'isard sense permís sinó que després va exhibir la seva acció al seu perfil d'Instagram, on hi va penjar una foto on hi sortia ell amb el rifle i l'isard mort. Els Agents Rurals van iniciar una investigació que els va portar al lloc exacte de la foto, que era el paratge del Camp, a Espot. Allà van trobar-hi encara les restes de l'isard decapitat. A més a més, van poder demostrar que el denunciat era l'autor dels fets perquè el van ubicar a la zona mitjançant unes càmeres de foto-trampeig, que els agents hi havien instal·lat perquè uns dies abans ja hi havia hagut una altra actuació furtiva en aquesta mateixa zona del Pallars Sobirà.

El jutge considera que tant la prova directa presentada pels Agents Rurals com els múltiples indicis que hi havia permeten concloure que el caçador denunciat era l'autor dels fets.

Mostrar formulari de contacte