Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituïda l'assemblea de l'Associació de Municipis per la Independència

Constituïda l'assemblea de l'Associació de Municipis per la Independència

Un total de 155 poblacions, entre les quals hi ha la Seu d'Urgell i Sort, ja han aprovat la seva adhesió a través del ple municipal L'alcalde de Vic demana al Govern que doni suport a l'entitat

Assemblea de l'Associació de Municipis per la Independència
Assemblea de l'Associació de Municipis per la Independència
15/12/2011 09:41

La ciutat de Vic ha acollit aquest dimecres l'assemblea constitutiva de l'Associació de Municipis per la Independència. La iniciativa compta amb el suport de 155 municipis, entre els quals hi ha la Seu d'Urgell i 21 capitals de comarca més. L'Associació té per objectiu treballar per la independència de Catalunya des de l'àmbit municipal.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, promotor de la proposta, ha estat escollit president de l'executiva de l'Assemblea, de la que també formarà part com a vicepresident l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé. L'alcalde de Solsona, David Rodrígez, serà a l'executiva com a vocal, segons ha informat la plataforma en un comunicat.

La nova associació vol crear les condicions de partida a nivell municipal "per enfortir el teixit que aposta per un nou plantejament nacional, que veu en l'obtenció de la independència l'únic escenari de futur". El president i alcalde de Vic ha manifestat que "avui s'inicia una nova etapa pel país i que és el moment d'explicar al poble de Catalunya que és possible ser lliures, tot i que explicant com".

La gran majoria dels partits que governen les capitals adherides a l'Associació de Municipis per la Independència són de CiU, malgrat que també n'hi ha algun d'ERC. Entre els municipis més petits, destaca Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà, amb alcaldes socialistes. Vila d'Abadal recorda que a la nova entitat s'haurà d'evitar la tàctica de partit "perquè si no, tot es faria malbé".

Els objectius a mig termini que s'ha fixat l'associació són que d'aquí un any i mig o dos més del 50% dels municipis de Catalunya estiguin representats a l'entitat i que d'aquí tres o quatre anys es pugui organitzar un referèndum. Vila d'Abadal ha demanat el suport del govern català.

Mostrar formulari de contacte