Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituït el Consell de Governs Locals, un nou òrgan que representarà els interessos dels municipis davant la Generalitat

Constituït el Consell de Governs Locals, un nou òrgan que representarà els interessos dels municipis davant la Generalitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, n'és membre nat

27/10/2011 18:33

Aquest dijous s'ha constituït el Consell de Governs Locals, un òrgan previst a l'Estatut que representarà els interessos dels municipis en la política catalana. En l'acte institucional, celebrat a l'Ajuntament de Barcelona i que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta Joana Ortega, s'ha escollit per unanimitat Manuel Bustos, de la FCM, com a primer president.

En el seu discurs, Bustos ha destacat que la creació del Consell suposa "situar el món local en la governació de Catalunya". Per la seva banda, el president de l'ACM, Miquel Buch, que rellevarà Bustos, ha afirmat que el municipalisme assisteix a un "triomf" amb aquesta fita perquè se'l posa en un lloc més determinant.

També el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dijous en la sessió de constitució del Consell de Governs Locals, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El nou òrgan de relació entre el món local i la Generalitat està format per 100 membres, set dels quals són membres nats i es corresponen amb els presidents de les diputacions, l’alcalde de Barcelona i els presidents de les principals entitats municipalistes.

Els 93 representants restants corresponen a alcaldes i alcaldesses dels partits polítics amb representació, els quals es reparteixen la representativitat en funció dels resultats que van obtenir en les passades municipals.

L’acta s’ha iniciat amb la benvinguda als assistents per part de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Posteriorment, la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha fet la lectura de la convocatòria de la sessió.

A continuació, s’ha constituït la mesa d’edat i s’ha fet l’elecció del president del Consell. L’alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, ha estat escollit nou president del Consell de Governs Locals. Després de l’elecció del president, s’ha escollit el secretari i els quatre vicepresidents de l’òrgan.

Mostrar formulari de contacte