Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituïda la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell

Constituïda la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell

En formen part una quinzena d’institucions i entitats i té com a objectiu la coordinació en l’atenció integral dels pacients. A l'acte hi han assistit una seixantena de persones
Acte de constitució de la Taula de Salut Mental de l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
03/04/2019 14:30

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha acollit aquest dimecres l'acte de constitució de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell, que es configura com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral en salut mental al territori. La presentació ha comptat amb l'assistència de més de seixanta persones, entre les quals hi havia representants de les institucions i les entitats adherides, professionals dels sectors sanitari i social, a més de pacients afectats.

El projecte sorgeix de la necessitat d’identificar quines són les mancances del territori i afavorir l’aplicació de les polítiques estratègiques marcades pel pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental de Catalunya. L'objectiu principal és potenciar al màxim la participació activa de les persones afectades "en una gestió compartida i amb la implicació de tots els agents comarcals que hi participen".

Els objectius específics són, d’una banda, generar coneixement i potenciar l’intercanvi de recursos i la coordinació de tots els agents implicats en salut mental; i de l'altra, fomentar les iniciatives de sensibilització, promoció i lluita contra l’estigma en salut mental, a més de promoure polítiques per millorar l’atenció integral en aquest àmbit al territori.

Signatura conjunta

El document d’adhesió a la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell ha estat signat per representants d’una quinzena d’institucions i entitats, entre els quals la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, els serveis territorials dels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia, Interior i Salut, el Consell Comarcal, el Consell d’Alcaldes, l’Oficina Jove, el CAPAU, l’Ajuntament de la Seu d'Urgell, l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts Mentals de l’Alt Urgell i diverses entitats del territori.

Mostrar formulari de contacte