Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Constituït el nou Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Constituït el nou Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Jesús Fierro ha estat reelegit com a president. El plenari el formen 11 consellers de CiU, 5 d'ERC-AM i 3 de la Candidatura de Progrés

Membres del Consell Comarcal de l'Alt Urgell 2015-2019
Membres del Consell Comarcal de l'Alt Urgell 2015-2019
08/07/2015 22:15

El nou Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’ha constituït aquest dimecres al vespre a la Seu d’Urgell com a resultat de les eleccions municipals del passat 24 de maig. El plenari estarà format els pròxims quatre anys per 11 consellers de Convergència i Unió, 5 d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal i 3 de la Candidatura de Progrés. En la sessió han pres possessió 17 dels 19 consellers, mentre que els dos restants, que no hi han pogut assistir per raons personals, prendran posessió en el proper plenari.

D'altra banda, Jesús Fierro i Rugall, de CiU, ha estat reelegit president de l'ens amb 15 vots a favor i 2 en blanc, de Progrés. Fierro, en la seva intervenció, ha posat de manifest que “el repte d’aquest mandat és que la ciutadania de la comarca es reconegui i se senti protagonista en la tasca que realitza el Consell a favor dels ciutadans, dels seus municipis i del seu país”.

Entre les prioritats per als pròxims quatre anys, Jesús Fierro ha posat especial èmfasi en la promoció económica, la gestió conjunta de la recollida i el tractament dels residus sòlids urbans, la implementació de polítiques forestals i de gestió dels boscos públics, l’ampliació de la prestació de serveis als municipis, el manteniment i la millora de les xarxes de camins, i la incorporació de nous serveis d’atenció a les persones.

La cooperació entre els ajuntaments de la comarca serà també un punt d’atenció preferent i permanent. En aquest sentit, el president del Consell ha recordat que “som una comarca amb una forta tradició cooperativista en l’àmbit privat i ara cal fer el salt definitiu a la cooperació en l’àmbit públic perquè amb aquesta col.laboració entre ens públics hi guanya la ciutadania”.

Tots tres grups, a través dels seus portaveus, han coincidit a remarcar la importància de treballar per als petits municipis i fer-ho amb la màxima transparència. Francesc Viaplana, d'ERC, ha assenyalat que la seva formació advoca per aprofitar les potencialitats de la comarca, tot afavorint la col.laboració. D'altra banda, des de la Candidatura de Progrés, Joan Barrera ha manifestat la voluntat de tirar endavant una oposició "dialogant i oberta".

Moment històric

El president ha destacat també que “a nivell nacional viurem una situació única, i des de l’Alt Urgell també hem de contribuir al moment històric que viu Catalunya”. En aquest sentit, cal dir que 14 dels 17 consellers presents han promès el càrrec fent constar que treballaran, a més a més de per a la comarca, "per a la indepèndencia de Catalunya".

Jesús Fierro ha agraït el treball i la dedicació dels consellers sortints, els quals han estat obsequiats amb una reproducció del pergamí dels Greuges de Guitard Isarn de Caboet, document del segle XI escrit part en llatí i part en català.

Composició de l'ens comarcal

La composició del plenari de l’ens comarcal ha vingut determinada pel resultat de les eleccions municipals. Així, dos terços dels consellers han estat atribuïts a les diverses forces polítiques en funció dels vots obtinguts per cadascuna d’elles arreu de la comarca, mentre que el terç restant està en relació amb el nombre de regidors que van resultar elegits en els comicis locals.

Els consellers per al mandat 2015-2019 són els següents:

Convergència i Unió (CiU)
Jesús Fierro Rugall (La Seu d’Urgell)
Ricard Pérez Llordes (Oliana)
Rosa Fàbrega Romà (Les Valls d’Aguilar)
Anna Isabel Manrique Pérez (Organyà)
Cristina Barbens Casals (Bassella)
Rosa Andorrà Nicola (El Pont de Bar)
Andreu Marsà Viles (Ribera d’Urgellet)
Dolors Espluga Espluga (Peramola)
Carme Valls Piera (Josa i Tuixent)
Carme Ribó Domenjó (Alàs i Cerc)
Ernest Garcia Ferràs (Coll de Nargó)

Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal
Francesc Viaplana Manresa (La Seu d’Urgell)
Francesc Canillo Cadena (Les Valls de Valira)
Bernabé Hernández Hernando (Ribera d’Urgellet)
Anna Bonet Peláez (Peramola)
Sergi Parramon Garcia (Organyà)

Candidatura de Progrés
Dolors Vidal Guiu (Les Valls d’Aguilar)
Antoni Fiol Colomar (Organyà)
Joan Barrera Aranda (La Seu d’Urgell)

Galeria d'imatges

Mostrar formulari de contacte