Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Continua el descens de reserves al pantà d'Oliana

Continua el descens de reserves al pantà d'Oliana

L'embassament se situa al 41% de la seva capacitat
Embassament d'Oliana
12/09/2007 16:16

La manca de pluges de les darreres setmanes ha fet que el pantà d'Oliana hagi perdut un 6% de la seva capacitat des de la darrera setmana del mes d'agost, situant-se actualment al 41%. L'altre embassament a la comarca de l'Alt Urgell, el de Rialp, se situa actualment al 8,4%, un 5% per sota que a finals d'agost. D'aquesta manera, la capacitat total de la conca de l'Ebre no supera per primer cop en aquest any el 50%, tot i que la xifra segueix sent superior a la de l'any passat i a la mitjana dels últims cinc anys.

Les reserves d'aigua del pantà d'Oliana se situen actualment en un 41% dels 101 hectòmetres cúbics de la seva capacitat total, cosa que significa un descens d'un 6% des de la darrera setmana del mes d'agost, tot i que es manté per sobre de la xifra registrada fa un any, quan se situava al 34%. Si bé les pluges del mes d'agost van alentir el descens de les reserves, durant els primers deu dies de setembre aquesta tendència s'ha intensificat a causa de la manca de precipitacions a la conca.

El pantà de Rialp, també a la comarca de l'Alt Urgell, pateix una situació semblant amb un descens d'un 5% en el mateix període situant-se actualment al 8,4% de la seva capacitat, emmagatzemant 34 hectòmetres cúbics d'aigua.

Segons xifres de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, la reserva d'aigua de tota la conca se situa per primera vegada en aquest any per sota de la meitat de la seva capacitat, concretament en un 49%. Tot i això, els 3.624 hectòmetres cúbics que disposa actualment estan encara per sobre de la xifra que registrava l'any passat, i també sobrepassa la mitjana dels últims cinc anys.

Pel que fa al cabal dels rius, el Segre en el seu pas per la Seu d'Urgell disposa de només 1,12 metres cúbics per segon, perdent durant les últimes dues setmanes gairebé dos punts, i situant-se per sota de la xifra registrada durant la mateixa setmana de fa un any, que era de 1,14. El riu Valira en el seu pas per la Seu d'Urgell registra actualment un cabal de 0,20 metres cúbics per segon, perdent dues dècimes en dues setmanes, i assolint la mateixa xifra que l'any passat en aquesta data.

Mostrar formulari de contacte